Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Цветан Василев: В проекта на Слави виждам хората, които инсталираха Пеевски

Политика

Цветан Василев: В проекта на Слави виждам хората, които инсталираха Пеевски

Цветан Василев: В проекта на Слави виждам хората, които инсталираха Пеевски - Tribune.bg

Причините т. нар. партии на протеста да не направят мнозинство още на предните избори, са различни, казва пред Явор Дачков укриващият се в Сърбия бизнесмен Цветан Василев.

Обвиненият в източването на собствената си банка КТБ чрез кухи фирми дава просторно интервю пред Дачков, публикувано в „Гласове“.

Да започнем с това, че самите партии на протеста не са еднозначни. Очевидни са определени влияния върху ИТН на Слави Трифонов от същия спектър, който преди изтласка Пеевски напред. За мен няма никакво съмнение, даже намирам познати муцуни там. Заложили са на няколко коня, за да опитат да се предпазят. Те Пеевски са го жертвали, няма как да го спасят, освен да го канонизират по техните си мюсюлмански канони“, казва Василев.

Несъмнено върху Слави оказват влияние. Част от избраните му депутати си е направо номинация на тези, които представляваха Пеевски преди това. Един път в самите партии има инфилтрирано влияние, втори път – прекалено голям страх у тия партии на протеста по някакъв начин да обвържат свое правителство с подкрепа на БСП. Страх да не би техните избиратели да заподозрат договорки. Аз също имам резерви към БСП, защото БСП на Сергей Станишев, а не на Корнелия Нинова, е причината да бъде унищожена КТБ. Станишев не пожела като мандатоносител да говорим с прокуратурата да спре своите набези, за да спре тази криза. Аз не съм се страхувал от проверка в банката, страхувах се от паниката, от кризата сред вложителите и изпадането на банката в ликвидна криза, което очевидно пък са целели. Така че ако има някой, който да отговаря в БСП, това е Сергей Станишев. Корнелия Нинова не е толкова причастна, но в нея не видях нито за момент тя да опита да се разграничи. Борисов непрекъснато вменяваше, че при комунистите била фалирала банката. Да, при комунистите от Пеевски със знанието на Борисов“, смята бившият банкер.

Той твърди, че след първия мандат на ГЕРБ през 2013 г. Е бил попитан от Борисов дали е с него или против него.

Тогава му казах, че не е моя работа, дали съм с теб или против теб. Имам си бизнес, пазя с и бизнеса и толкова. Може би, ако му бях казал, че съм с него, нямаше да ми се случи това“, твърди банкерът.

Според него на Радев пък била поверена „царската корона“.

Той трябва да обедини това голямо многообразие от противоположни интереси, за да се приключи с „модела Кой“, категоричен се укриващият се вече 7 години бизнесмен.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети