Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Андреева: Президентът се грижи за своето ляво електорално влияние - говори в унисон с кремълските говорители

Политика

Андреева: Президентът се грижи за своето ляво електорално влияние - говори в унисон с кремълските говорители

Андреева: Президентът се грижи за своето ляво електорално влияние - говори в унисон с кремълските говорители - Tribune.bg
Снимка:

„Над 50% от хората не искат този паметник в центъра на София. Само 30 на сто категорично искат. Социологията показва това. Президентът също се грижи за своето ляво електорално влияние. Той говори в унисон с кремълските говорители – Захарова и Митрофанова. Той не споделя това, което нацията иска“.

Това заяви в „Пресечна точка“ по Нова телевизия политологът Цветанка Андреева. По думите ѝ по-бързият демонтаж би бил по- безболезнен за соцносталгиците.

По темата с бойкота на парламента днес тя коментира: „Това беше нагледна физическа окупация на парламента, защото всъщност цялата опозиция, обединена, не ѝ достигат гласовете, за да може да окаже бойкот в парламента. Дори ако напуснат парламентарна зала, вътре има 164 гласа конституционно мнозинство. Това, което казва Костадинов - че тръгваме на предсрочни избори, също не е възможно. На практика той и да излезе от парламента, не може да предизвика предсрочни избори. Най-малкото, защото вътре в парламента нямат влияние - чисто количествено, а вън на площада не могат да съберат хора. Според мен те и затова днес окупираха парламента, за да не може той физически да работи, защото видно е, че няма някакви големи граждански протести по демонтажа на мемориала“, обясни тя.

„И България и Украйна пострадаха от тази окупация. Ние 45 години бяхме под съветско влияние, почти бяхме загубили националния си суверенитет. Ние бяхме два пъти кандидати за 16-та република, без никакво достойнство. А сега имаме човешка свободи“, заяви по още тя.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети