Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Цветанов: Давам не повече от 2 години хоризонт за кабинета на Петков

Политика

Цветанов: Давам не повече от 2 години хоризонт за кабинета на Петков

„Давам не повече от 2 години хоризонт за този кабинет. Президентът няма да търси конфронтация, а може би ще назовава проблемите, ако има такива, с истинските им имена. Той го заяви много ясно на срещите с опозиционната в момента партия, която е ГЕРБ”, заяви председателят на „Републиканци за България” Цветан Цветанов пред Nova News.

Той е на мнение, че ще се смята за успех, ако четворната коалиция „успее да изкара” до местните избори. 

„До момента виждаме само едни добри намерения. Оттук нататък трябва да се носи отговорност. Разпад ще предизвикат противоречията, които ще възникнат. Знаем, че да се направят реформи, трябва да знаем какви са секторните политики. Никой не е видял още официално качена програмата за тях, не се знае и какъв ще бъде бюджетът, който трябва да бъде приет от сегашния кабинет”, заяви Цветанов и припомни, че до момента се правели прогнози за увеличаване на дълга.

Това, според него, означава, че страната може да влезе в дългова спирала.

„Имаме четворна коалиция, което означава, че всеки ще иска неговия ресор да бъде обезпечен финансово. Когато това не се случи, това означава, че ще имаме предпоставка за конфликти и неизпълнение на добрите намерения”, добави политикът.  


Топ новини

виж още

Актуална тема