Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Цветанов: Евровотът е важен, за да успеем да реализираме политиките на българското правителство

Политика

Цветанов: Евровотът е важен, за да успеем да реализираме политиките на българското правителство

Снимка:

Няма община, която да не е получила целеви средства, отчете председателят на ПГ на ГЕРБ

„Евровотът е важен, защото европейската солидарност ни дават възможност да реализираме политиките на българското правителство, а общините да се възползват от еврофинансирането, за да подобряват инфраструктурата и да осигуряват на гражданите по-добра среда за живот.“ Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов по време на семинара „Европа на кръстопът – предизвикателства пред България преди евровота”, който се провежда в Банско с представители на всички партийни структури от Благоевградска област.

„В края на годината можем да отчетем, че няма община, която да не е получила целеви средства. Това е резултат от добрата събираемост и от добре свършената работа на институциите и на правителството“, каза Цветанов по време на форума, който се организира от евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Асим Адемов.

Цветанов посочи, че България получава огромен финансов ресурс в подкрепа на политиките, които прави държавата и местната власт. „Положителни примери са общините в Благоевградска област, които се управляват от кметове на ГЕРБ. Благоевград се превърна в модел на реализиране на Националната програма за енергийна ефективност. Банско, Разлог, Сандански, Петрич и Симитли реализираха проекти, които дават добавена стойност за развитието на общините. Кметовете ни в Благоевградска област имат висока оценка от ръководството на партията и ние стоим зад тях. Сега е важно тези успешни кметове да предадат този модел и в другите общини”, каза още зам.-председателят на партията. Цветанов отчете, че строителството на АМ „Струма” е проект, който е от изключително значение за развитието на региона и за бизнеса.

„Трябва да осъзнаем важността на това, което ни очаква. Нашите опоненти ще увеличават противопоставянето, защото нямат друг полезен ход. БСП не могат да имат успешно управление, доказали са го. Нека си спомним какво бе състоянието на АМ „Струма” при управлението на Орешарски. Затова нека да дадем подкрепа за правителството и за парламентарното мнозинство и да се подготвим за предстоящите европейски и местни избори”, каза Цветанов. Той коментира, че през предстоящите месеци на национално ниво се планира да се осъществи серия от граждански диалози под надслов "Европа - нашият дом", която ще бъде проведена с цел засилване на разбирането на гражданите за европейските политики. „Важно е да чуем заетите в различните браншове, за да очертаем новостите в секторните политики. Само с добро взаимодействие между всички инститицуиии можем да постигнем високи резултати”, подчерта Цветанов.  

Форум в БанскоФорум в Банско

 


Коментари (1)

Катя Така е изключително важен е евровотът
16.12.2018 16:34 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още