Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Цветанов: ГЕРБ има потенциал да спечели 7 места за евродепутати

Политика

Цветанов: ГЕРБ има потенциал да спечели 7 места за евродепутати

Цветанов: ГЕРБ има потенциал да спечели 7 места за евродепутати - Tribune.bg
Снимка:

Заради по-добрите способности ползвахме експертизата на ген. Попов за F-16, не на Румен Радев

Около 16-17 март ГЕРБ ще представи листата си с кандидатите за евродепутати, съобщи зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов пред bTV. Стартовата позиция е с 6-ма кандидати, но според Цветанов лесно могат да станат и 7. Все още не е определено кой ще бъде водач на листата.

„Аз съм убеден, че имаме потенциал и за 7 евродепутати”, коментира Цветанов.

„Ние сме единствената проевропейска партия и защитаваме европейските ценности. Ние ще представим нашата платформа за евроизборите, когато представим евролистата. От днес започват номинациите за евродепутати. Не сме обсъждали водачеството. Целта ни е всеки, който може да помогне и е доказал, че работи, да стане част от листата“, обясни той.

Цветанов коментира и избора на нов боен самолет F-16. „Ползвахме експертизата на бившия началник на Румен Радев - ген. Констатин Попов. Сега е шеф на Комисията по отбрана в парламента. Той е много по-земен, по-всеотдаен при вземане на експертизата от президента“, заяви зам.-председателят на ГЕРБ. Той изрази убедеността си, че Попов има много повече способности от Радев.

Не разбирам президента Румен Радев, който говори за лобизъм. Как може да лобираш при преговори с правителството на САЩ? С неговите думи обвинява и останалите десет държави на ЕС, които купиха F-16. Там скандали нямаше, а всички видяхме какво се случи в двете държави от ЕС, които закупиха "Грипен". Президентът и служебното правителство се опитаха реализират една непрозрачна сделка", допълни Цветанов.

"Ние заложихме на F-16, защото това е най-доброто“, обясни той. „Единственото, което е ясно, че цената на F-16 ще намалява в хода на преговорите със САЩ и при сключването на евентуална сделка, няма да има скрити разходи. При всяка една друга сделка щеше да има такива разходи. Ние показахме, че всичко е прозрачно. Всички дебати се водиха на светло. Това беше най-прозрачният конкурс“, допълни Цветанов.

Цветанов коментира и вчерашните думи на лидера на ГЕРБ пред актива на партията. "Пълна мобилизация. Това означават думите на Бойко Борисов от вчера. Ние сме доволни от работата на колегите, но винаги трябва да се предпазваме от скандали. През годините сме доказали, че можем да носим отговорност и винаги сме реагирали бързо там, където е имало сигнали на нередности. ГЕРБ не покровителства никой от хората си. Винаги сме реагирали адекватно на сигналите за нередности“, увери той. Уточни, че в момента ГЕРБ има 97 000 членове и винаги може да се получи някой от тези хора да злоупотреби, но винаги има адекватна реакция.

Цветанов подчерта, че е направено много за държавата. „От 2009 година сме направили много. Аз тогава отговарях за сектор "Сигурност" и веднага мога да кажа - нека си спомним колко отвличания имаше тогава, нека си спомним колко наркотици бяха задържани от 2009 г. насам, нека си спомним имаше ли магистрали, нека си спомним как изглеждаше "Витошка", в образователната система са върнати над 30 000 деца, безработицата намалява", каза още той.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

ПРЕДАТЕЛЯ ТЪПАК ЦВЕТАНОВ , КРАДЕЦА ОТ С. ШУМА МОЖЕ ДА ВКАРА НАЙ МНОГО 20 ДЕПУТАТИ - НЕ ПОВЕЧЕ ! да му сера в устата !
21.01.2019 13:44 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети