Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Цветанов: Хората очакваха Радев да бъде обединител, а той направи точно обратното

Политика

Цветанов: Хората очакваха Радев да бъде обединител, а той направи точно обратното

Снимка:

Европейските избори ще са оценка и за работата на кметовете, каза председателят на ПГ на ГЕРБ

„Когато през 2016 г. българите избраха Румен Радев, който нямаше политическо минало, за президент, те очакваха от него да търси широк политически диалог, да работи успешно с всички институции и да бъде обединител. Той обаче направи точно обратното.“ Това заяви пред журналисти в Пловдив председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов. Той обясни, че последователността не е присъща черта на президента Радев. „Единственото нещо, в което все пак можем да кажем, че е бил последователен – е да защитава интересите на една фирма“, допълни Цветанов.

Запитан дали очаква президентът да направи своя партия, той отбеляза, че амбицията е едно, но реалните възможности са друго. „Заемайки се с такъв сериозен политически проект, трябва първо да си отговориш на въпроса каква алтернатива можеш да предложиш. За мен не е алтернатива да разделяш нацията и да всяваш омраза“, допълни Цветанов.

„Европейските избори ще покажат какво ще бъде бъдещето на Европа в следващите 5 години. Важно е да провокираме сред хората повече еврооптимизъм. 12 години след приемането ни в Съюза, европейската солидарност вече е достигнала до всеки дом“, изтъкна Цветанов. Той обясни, че за да покаже какво е донесла на България европейската солидарност, ГЕРБ организира граждански диалог „Европа в нашия дом“.

Той сподели увереността си, че ЕНП ще продължи да бъде водещата политическа сила в ЕС и добави, че ЕНП е направила своите изводи за управлението си до този момент и на базата на тях ще формира своята визия за бъдещето на Европа. „Така ние ще дадем отговор на националпопулизма, който провокира само омраза“, отбеляза той.

Цветанов подчерта, че европейски избори ще бъдат много тежки, като всяко едно подценяване на опонентите, може да донесе в крайна сметка разочарование. „Оценката за кметовете на ГЕРБ хората ще дадат още на европейските избори. Иначе ПП ГЕРБ счита всички свои кметове за успешни. Пример е Георги Мараджиев, който само за няколко месеца след като стана кмет на Стамболийски – успя да зареди всички жители на общината с положителна енергия“, каза още той.  

 


Коментари (3)

Розата Нема ли Спешна помощ за тоя тъпунгер.Приберете го и го лекувайте,че има трайни увреждания.Ген.К.Попов най добре знае,че няма подготвени хора за F16.Що не говори той,а се изказва професора по физкултурен балатум.
12.01.2019 13:38 / Отговор
Потр Ха-ха, успял да зареди жителите с положителна енергия, за тоя няма лечение
12.01.2019 13:44 / Отговор
Тъпоъгълен ГЕРБ са в „европейско развитие“, но иначе са си в медийния палеолит – пропагандните им способности се изчерпват в мятането на камъни, съпроводено с дивашки крясъци.
Освен това са и истински мазохисти – все намират най-отблъскващите типове да ги защитават, с нужда и без нужда, както например ЦВИНОКИО, а и други пезевенци от шайката.
13.01.2019 05:32 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още