Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Цветанов издига Горан Благоев за президент

Политика

Цветанов издига Горан Благоев за президент

Цветанов издига Горан Благоев за президент - Tribune.bg
Снимка:

Цветан Цветанов ще издигне журналиста Горан Благоев за кандидат-президент. Благоев беше отстранен от БНТ малко преди да се влее в редиците на „Републиканци за България“ след скандал с разходването на средства в предаването му „Вяра и общество“.

Пред лятото на 2020 г. генералният директор на обществената телевизия Емил Кошлуков обвини водещият тогава Благоев, че е нарушавал етиката, като е сключвал консултантски договори с жена си срещу заплащане.

Преди месеци Благоев отново предизвика сериозен интерес с твърденията, че Илияна Йотова е била „шампион по цензура в БНТ“.

Той разказа смущаваща история как под диктовката на Йотова през 1995 националната телевизия се е опитала да потопи новината за смъртта на 14 военнослужещи - един офицер и 13 млади войници, изгорели живи при неизяснени обстоятелства на Околовръстния път край жк „Люлин“. Новината се оказва десета в емисията с продължителност 40 секунди.

Шефката на новините тогава Илияна Йотова разпорежда централната емисия „По света и у нас“ в този ден да започне с триминутен репортаж от откриване на фолклорния събор в Копривщица, на който премиерът играе хоро, останало в най-новата ни история като „кървавото хоро“.

Вице на журналиста ще бъде д-р Ивелина Георгиева.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати