Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Цветанов към Нинова: Не противопоставяйте хората и местната власт

Политика

Цветанов към Нинова: Не противопоставяйте хората и местната власт

Цветанов към Нинова: Не противопоставяйте хората и местната власт - Tribune.bg
Снимка:

Фалшива новина е, че ГЕРБ пречи на лидерката на БСП да се срещне с кметове, заяви още зам.-председателят на партията

Поредната фалшива новина – така председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов определи обвинението на Корнелия Нинова, че от ГЕРБ ѝ пречат да се срещне с представители на Сдружението на кметове на малки общини във Видин. Според лидерката на БСП им били отказали зала за срещата. Цветанов обясни, че искане за ползване на залата е изпратено не до общината, а до общинския съвет на 20 февруари. Веднага е отказано, защото залата е била запазена за обучение на общинските служители още на 18 февруари. В крайна сметка Нинова се среща с кметовете на малки населени места в зала в общинската Симфониета. А разрешението е дадено от директора на Симфониетата, който е общински служител.

„Г-жо Нинова, моля ви недейте да противопоставяте хората и вашите членове с представители на местната власт, които са законно избрани от жителите на съответните общини“, обърна се Цветанов към лидерката на социалистите.

„Кметовете на общини са кметове на всички граждани и живеещи във всяка една община и всяко едно населено място. Недейте по този начин, омразата и противопоставянето да ви дават някакви шансове да получавате някаква обществена подкрепа. Това е пореден опит, в който вие ежедневно искате да тиражирате или лъжи, или фалшиви новини, с които смятате, че ще си повишите политическия рейтинг или този на вашата партия“, посочи той.

И заяви, че фалшивите новини само ще отблъснат симпатизантите и членовете на БСП.

„При системния подход на произнасянето на много фалшиви новини, надявам се, че и журналистическият интерес ще намалява и БСП ще осъзнаят, че има лидер, който ги води към пропастта, но не лидер, който може да даде алтернатива на днешното управление или на бъдещето алтернативно парламентарно мнозинство“, подчерта Цветанов.

Той се обърна и към депутатите на БСП, които бойкотират работата на парламента заради решение на ръководството на партията.

„Искам да кажа, че съжалявам за това, което преживяват народните представители от БСП. Колеги, бъдете силни, бъдете искрени и кажете истината на вашите пленуми. Вие сте достойни хора, но за съжаление имате лидер, който може само и единствено да ви изведе от парламента“.

Като пример за фалшива новина той посочи и думите на Нинова, че се изисква директорите на детските градини да подават документи в ДАНС и едва ли не да се превръщат в "доносници".

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати