Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Цветанов: Корнелия Нинова създаде исторически прецедент с отказа да гласуват за "Македония в НАТО"

Политика

Цветанов: Корнелия Нинова създаде исторически прецедент с отказа да гласуват за "Македония в НАТО"

Цветанов: Корнелия Нинова създаде исторически прецедент с отказа да гласуват за Македония в НАТО - Tribune.bg
Снимка:

БСП ще генерира много фалшиви новини, което е и сред причините да си създадат партийна телевизия

БСП нарочно не влезе в НС, за да не подкрепи членството на Македония в НАТО. Исторически прецедент, който създаде Корнелия Нинова е, че за първи път БСП не участва в процедурата за ратифициране на договор, свързан с държава, която иска да стане член на Северноатлантическия съюз. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на партията Цветан Цветанов по време на откриването на 10-ия юбилеен Зимен университет на Младежи ГЕРБ. По думите му това е станало ясно, когато в сряда, председателят на Народното събрание Цвета Караянчева е предложила ратифицирането на договора да бъде гледано като точка първа, но БСП не са влезли в зала.

Цветанов обясни, че с напускането на парламента, БСП ще генерира и много фалшиви новини, което е и една от причините да си създадат партийна телевизия. „Бюджетът е 3-4 млн. лв., за да поддържаш партийна телевизия. За да отиде някой там, да отразява тези фалшиви новини, ще отиде там за висока заплата. Вижте какъв разход се прави, за да има една пропагандна машина, която ежедневно да разпръсква фалшиви новини“, каза Цветанов.

„Насреща имаме една партия, която се ръководи от един егоцентричен лидер – в лицето на Корнелия Нинова, която еднолично спуска съответните решения. И там страхът е невероятен. Имам възможност да разговарям и с членове, симпатизанти и на БСП, те не могат да проумеят, че фактите им се променят по този начин и се отдалечават от европейските ценности. Това, което правят в последните няколко дни, ще генерират много повече фалшиви новини“, допълни той.

Зам.-председателят на ГЕРБ коментира още, че ако Сергей Станишев представя платформата си за евроизборите в България, а не в Испания, където е в момента, Корнелия Нинова няма да присъства.

"Корнелия Нинова трябваше да казва: "Благодарим на евродепутата Андрей Новаков, че благодарение на него България ще получи 4 милиарда повече за кохезионна политика - това ще е най-големия бюджет, страната ни ще има 18 милиарда", допълни Цветанов.

Той даде за пример и кмета на Стара Загора Живко Тодоров, който, преди да се кандидатира, е бил член на Младежи ГЕРБ и никой не е очаквал, че ще спечели.

Няма държава, която в момента да може да гарантира, че електронният вот не е манипулиран, категоричен беше Цветанов. Изборният кодекс е отворен, за да се отмени задължението във всяка секция да има машини.

По отношение искането на БСП за смяна на Централната избирателна комисия (ЦИК), Цветанов отбеляза, че основният им довод е свързан с това, че мандатът на комисията изтичал през март. „Всъщност проблемът е, че не Корнелия Нинова е участвала в избора на ЦИК, а Михаил Миков и Мая Манолова”, заяви Цветанов. Той коментира, че през 2016 година, когато са се провели президентските избори, ПП ГЕРБ е загубила от Румен Радев, но не са започнали да говорят, че изборите са манипулирани, както прави левицата в такива случаи. 

Цветанов призова младежите от ГЕРБ да бъдат активни при формирането на общественото мнение в техните региони. „Обяснявайте на вашите приятели и познати резултатите от работата на правителството. Припомняйте им как по времето на Орешарски и БСП през 2014 г. строежът на автомагистрала „Струма“ беше напълно спрян, а днес лотът от Кресна до Сандански вече е завършен и се ползва от всички български граждани“, призова Цветанов. Той припомни още, че 2014 г. Орешарски и БСП оставиха България с една съборена банка и с дефицит над 5%, а днес той е един от най-ниските в Европа. „Днес имаме най-ниското ниво на безработица. Имаме вече няколко години стабилен и вървящ нагоре икономически растеж. За 2018-2019 г. инвестираните пари за образователна инфраструктура са 700 млн. лв. за 500 училища и детски градини. От 1 януари доходите в бюджетната сфера бяха увеличени с 10%, заплатите на учителите бяха увеличени с 20%. Благодарение на добрата борба с контрабандата и сивата икономика, ако нещата вървят със същия темп, от догодина ще успеем да повишим доходите с още 10%“, подчерта още Цветанов. 

Цветанов заяви още, че ГЕРБ и младежите на партията ще се включат активно и в европейската кампания на кандидата на ЕНП за председател на следващата Европейска комисия Манфред Вебер. „Той е голям приятел на България и съм сигурен, че ще направи много за България и за просперитета на цяла Европа. Сигурен съм, че с Вебер, с Европейската народна партия и с българските евродепутати в следващия Европарламент България ще бъде още по-значима и нашият глас ще се чува от всички“, подчерта Цветанов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети