Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Цветанов: Обезпокоително е, че агент на ГРУ е бил 3 пъти у нас, такива хора не действат сами (ВИДЕО)

Политика

Цветанов: Обезпокоително е, че агент на ГРУ е бил 3 пъти у нас, такива хора не действат сами (ВИДЕО)

Цветанов: Обезпокоително е, че агент на ГРУ е бил 3 пъти у нас, такива хора не действат сами (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

В сряда ще бъде изслушването в Комисията за контрол над службите по случая "Гебрев"

Информациите, че замесен в случая „Скрипал“ агент на ГРУ е бил 3 пъти в България са обезпокоителни. Рядко такива хора действат самостоятелно. Това заяви във Велико Търново председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов. Той съобщи и че заседанието на Комисията за контрол на специалните служби се измества с ден по-рано и ще се проведе в сряда, като основната тема ще е случаят "Гебрев".

Заседанието ще е закрито и на него ще бъдат изслушани всички представители на тайните служби, главният прокурор и всички които имат отношение към случая.

„Необходимо е, когато коментираме тази тема в комисията, в която има представители на всички партии, да подкрепим усилията на българските институции. Това, което разбираме за пребиваването на човека, който е засечен по случая „Скрипал“ у нас, е много притеснително. Несериозно е твърдението, че това е солова акция. Такива хора не правят солови акции, такива хора правят акции, ако са били с такава цел, с подкрепата на държавата“, заяви Цветанов.

Той коментира и темата за Венецуела, като подчерта, че президентът избърза с позицията си.

„Външната политика е функция на правителството и когато беше ясно, че ще има насрочване на Съвета за сигурност към Министерски съвет, в който участват и представители на президентството, трябваше просто само да се изслушват службите, да се чуят докладите на Външно министерство. И когато сме част от Европейския съюз и сме партньори на САЩ, ние трябва да сме по-солидарни с взимането на подобни решения в подкрепа на подобни демократични действия“, заяви Цветанов.

По повод твърденията, че властите във Венецуела са се опитали да изнесат капитали на държавната петролна компания през България, той обясни, че този въпрос може да се разгледа в точка „Разни“ на Комисията за контрол на специалните служби.

Той изрази увереност, че мрежата от партньорски служби може да засече информация за подобни финансови преводи от всяка една точка на света и българските компетентни органи ще бъдат своевременно информирани.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети