Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Цветанов пита президента и премиера защо е свален от ефир Горан Благоев

Политика

Цветанов пита президента и премиера защо е свален от ефир Горан Благоев

Цветанов пита президента и премиера защо е свален от ефир Горан Благоев - Tribune.bg
Снимка:

„Републиканци за България“ на Цветан Цветанов изпратиха позиция до президента, премиера, председателя на Народното събрание и председателя на СЕМ относно свалянето от ефир на предаването на Горан Благоев. Журналистът стана част от проекта на Цветанов, което съвпадна с промените в програмата на БНТ.

Според „Републиканци за България“ това било“акт на лична саморазправа, извършен от ръководството на БНТ към техен съмишленик. Това целяло „единствено дискредитирането на един от най-популярните телевизионни водещи в БНТ“.

Организацията на Цветанов намира това за политическа репресия, защото нямало логическа обосновка как са стигнали до извода, че предаването е „изчерпало своя ресурс“.

„Изчерпването“ на предаването явно се дължи на обстоятелството, че г-н Горан Благоев е един от учредителите на ПП „Републиканци за България“, се посочва в позицията на републиканците.

Те допълват, че Горан Благоев никога не е коментирал пряко или косвено актуални политически партии. За проявено от него в работата му партийно пристрастие не би могло да става и дума, тъй като ПП „Републиканци за България“ е в процес на учредяване, не е завършило производството по регистрацията й в съда и тя все още не е субект на правото.

Генералният директор има лично отношение към г-н Горан Благоев, а сегашният състав на УС на БНТ се състои изключително от бивши съпартийци на г-н Емил Кошлуков от ПП „Новото време“, на която и той се явява учредител и председател от 2004 г. и 2009 г. , пише още в позицията.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (6)

Пълни смешници с гръмкото название републиканци...
14.10.2020 10:07 / Отговор
ЛУМПЕНА РАДЕВ И ЦВ. ЦВЕТАНОВ-В ЕДИН ОТБОР!! ОТБОРА НА ВРАГОВЕТЕ НА БЪЛГАРИТЕ=ОТБОРА НА ДС-ГЕНЕРАЛИТЕ=ОТБОРА НА ЧЕРВЕНИТЕ МУТРИ!!
14.10.2020 13:09
КАК ДА ВЛЕЗНАТ В НОВИНИТЕ? ЦВ. ЦВ..........
14.10.2020 10:36 / Отговор
Цецо лайното Е в комбина с Румен Радев Говното!
14.10.2020 11:15 / Отговор
Анастас #

Горан Благоев сам цопна в лайно - издрано от Цвъъ ...

Какъв журналист на БНТ може да си като се качиш на трибуната на Лайняното Трио и започваш да плюеш наред.

Сам се изложи ... Преди му гледай редовно предаванията и го подкрепиха в подписката, но след Ритуалното насиране пред пРезидентството .... ги отписах завинаги.

(напевно лирически)
.
14.10.2020 12:39 / Отговор
Ето отговор Цветанов, след като още не сте регистрирани, как пращаш писма от името на "Републиканци за България", при положение, че сам твърдиш е още не е субект на правото? Не е ли това смешна издънка?!
Друго - защо един политически проект се бърка в работата и преценките на ръководството на БНТ? Това не е ли политически натиск, а?
Трето - Горан Благоев не е свещена крава, която да не може да бъде пипана, нито е абониран за мястото си в БНТ. Не считаш ли за възможно действително да е настъпило творческо изчерпване, зацикляне за тези двадесет години? От позицията на какъв точно експерт ще определяш качеството на едно предаване, при положение, че оторизираните за това специалисти са преценили да го променят?
14.10.2020 12:41 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети