Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Цветанов си защити Камбитов: Решението на КПКОНПИ е политическа атака

Политика

Цветанов си защити Камбитов: Решението на КПКОНПИ е политическа атака

Цветанов си защити Камбитов: Решението на КПКОНПИ е политическа атака - Tribune.bg
Снимка:

Според „Републиканците“ на местния вот Борисов „саботирал“ тайно много от своите кандидати в страната – включително Камбитов

„Станахме свидетели на поредния случай, в който държавен орган се използва за разчистване на политически сметки. За пореден път КПКОНПИ беше използвана за оказване на натиск върху политически опоненти, при това със спорни аргументи и без наличието на никакви правни основания“. Това се казва в позиция на ПП „Републиканци за България“ в защита на Атанас Камбитов.

Решението на КПКОНПИ за установяване на конфликт на интереси на бившия кмет на Благоевград е несъстоятелно от правна гледна точка, категорични са в партията му.

„То не почива на стабилни правни аргументи, защото липсва една от основните предпоставки за наличие на конфликт на интереси. В случая с г-н Камбитов няма как да бъде доказан частен интерес, който е от естеството да доведе до облага за лицето, заемащо висша публична длъжност, или за свързано с него лице. Аргументите, възприети от КПКОНПИ са спорни и косвени. От тази гледна точка и в контекста на съществуващата съдебна практика сме уверени, че решението на КПКОНПИ ще бъде успешно оборено в съда“, категорични са в партията на Цветан Цветанов.

Според тях актът на КПКОНПИ е в дисонанс със законите на страната, но е в съзвучие с политическите интереси на властта.

„В основата му стои страхът на премиера Борисов от предстоящите частични избори в община Благоевград, които всячески се опитва да избегне. След като на редовния вот през миналата година, вследствие на задкулисни договорки с ДПС, той саботира тайно много от своите кандидати в страната, днес премиерът се сблъсква с реалността – на територията на област Благоевград партията му е с размерите на електорално джудже. Борисов се страхува да се яви на избори, в които няма шанс да достигне дори до балотаж. Може би затова вече повече от година подчинените му институции услужливо прикриват истинския конфликт на интереси в града – този на настоящия кмет на Благоевград – Румен Томов“, пише в позицията им.

„Ние от ПП „Републиканци за България“ сме убедени в невинността на г-н Атанас Камбитов. Атаката срещу него очевидно е политическа и има за цел да окаже натиск преди предстоящите избори. Противопоставяме се на поредния опит на властта да използва държавни институции за сплашване на своите опоненти и сме единни в подкрепата си за г-н Камбитов. Готови сме за предстоящите частични избори на територията на община Благоевград и излизаме за победа“, казва те.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (18)

Вълшебник Трябва ли наистина да се оказва натиск върху политически опоненти? Републиканци на България са напълно прави за всяко едно тяхно решение и изказване.
26.11.2020 10:17 / Отговор
Иван Герб видяха че вече нямат голям шанс да се класират на стола на властта и почнаха да си изкарват керливите ризи до сега никога не е казвано
26.11.2020 10:17 / Отговор
Относно стол и власт Ванка,като си неграмотен не е ли по-добре да продължаваш с ракийката? КЕрливи са достиженията ти в граматиката!
26.11.2020 11:38
Хепи Г-н Камбитов направи много за града, има доста млади хора и универститети
26.11.2020 10:18 / Отговор
Да ти се догади... Наглостта на Цвъки вече няма граници. Същите оправдания и обвинения като тези на ДПС и БКП, когато техни хора са обвинени.
И откога партията ГЕРБ, на която дължиш ВСИЧКО, стана партията му??? И КОЙ ти направи социологическите проучвания за джуджето???
26.11.2020 10:18 / Отговор
Нали Ето мафиотските изпълнения на ГЕРБ пак започнаха... ТАКАВА НАГЛОСТ НЯМА!
26.11.2020 10:19 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети