Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Цветанов: Скандалите със СРС-та преди избори винаги са съмнителни

Политика

Цветанов: Скандалите със СРС-та преди избори винаги са съмнителни

Цветанов: Скандалите със СРС-та преди избори винаги са съмнителни - Tribune.bg
Снимка:

„Това, което мога да кажа за сегашния случай, е, че тази информация може да бъде потвърдена от Националното бюро за контрол на СРС-та, защото това е независим държавен орган, който осъществява наблюдението на всички процедури по разрешаване, прилагане и използване на СРС-та. Всичко останало би било несериозно да го включваме в политическия дебат, защото, ако излезе вярно, е обезпокоително и виновните трябва да си понесат вината. Но ако не излезе вярно, това означава, че за пореден път използваме някоя от службите, за да можем да си правим политическа кампания.“ Това каза в интервю за Marica.bg председателят на „Републиканци за България“ Цветан Цветанов по повод излязлата информация за подслушвани политици.

Той припомни подобен случай от преди години. „Мога да направя паралел във времето, когато също предстояха избори през 2013 година. Тогава беше внесен анонимен сигнал за това, че като бивш вътрешен министър съм подслушвал политици, президента, общественици. И това, разбира се, беше услужливо направено в една предизборна кампания. Но нищо от това не излезе истина и не беше вярно“, заяви Цветанов.

„Самият факт, че сме в предизборна ситуация, предполага да подложим на съмнение достоверността на вече огласеното. Знам каква беше атаката, когато беше изнесено в публичното пространство, че аз като министър с колегите, които сме работили в МВР, сме правили подслушвания. В крайна сметка, се установи, че такива няма. Твърдеше се, че с „кетчъра“ са били подслушвани политици и бизнесмени, но се установи, че той няма софтуер за подслушване, и това беше документирано и доказано с писмата от държавата, от която беше закупена тази техника, и от нейния официален вносител. Но виждате, че в публичното пространство и в една предизборна ситуация беше използвано много умело както за моето дискредитиране, така също и за дискредитиране на структурите на сигурността“, каза още той.

По думите му не е толкова лесно да се прилагат СРС-та, защото има много процедури, а и винаги остава съответната следа.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети