Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Цветанов след оставката на Симеонов: Няма риск за коалицията

Политика

Цветанов след оставката на Симеонов: Няма риск за коалицията

Снимка:

Правителството излиза по-работоспособно

Няма риск за управляващата коалиция след оставката на Валери Симеонов. Това коментира пред bTV  председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той обясни, че коалиционното споразумение с „Обединените патриоти“ не се променя.

„Този акт ще успокои обстановката и ще можем да се върнем към по-нормална среда на работа. Когато има напрежение не е толкова продуктивна законодателната и изпълнителната власт. Правителството излиза по-работоспособно”, обясни Цветанов.

Самият Валери Симеонов в последните дни е давал знак, че ще постъпи така, като е коментирал в тесен кръг, че за него властта не е всичко.

Зам.-председателят на ГЕРБ обясни, че в следващите дни първо НФСБ трябва да предложат в рамките на „Обединени патриоти” вариант за вицепремиер. След като в малката коалиция се обединят около конкретно име, то ще бъде обсъдено и с ГЕРБ.

Цветанов бе категоричен и че правителството продължава да изпълнява поетите ангажименти към майките на деца с увреждания. На второ четене е приет Законът за хората с увреждания и предстои разглеждане на Закона за личната помощ.

Не очаквам предсрочни избори, разколебаване и връщане в периоди, които знаем какъв беше дефицитът и наследството на БСП, заяви още Цветанов.

За протестите

„Има една организация, която беше създадена за тези протести – желание на БСП, на президента Радев, на някои от извънпарламентарните партии това да е възможност да се търси оставка на правителството. Реваншът е на избори”, категоричен беше Цветанов.

Той коментира и че изказванията на държавния глава са „безотговорно поведение“. И припомни, че президентът е имал възможността да състави „еднолично правителство”, което обаче е вкарвало по-малко приходи в хазната, а в медиите е имало „съмнения” за голям разход в областта на отбраната.  

 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

Благовещение е!

Благовещение е!

Архангел Гавраил донася благата вест на Дева Мария, че ще роди Спасителя

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив