Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Цветанов след оставката на Симеонов: Няма риск за коалицията

Политика

Цветанов след оставката на Симеонов: Няма риск за коалицията

Цветанов след оставката на Симеонов: Няма риск за коалицията - Tribune.bg
Снимка:

Правителството излиза по-работоспособно

Няма риск за управляващата коалиция след оставката на Валери Симеонов. Това коментира пред bTV  председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той обясни, че коалиционното споразумение с „Обединените патриоти“ не се променя.

„Този акт ще успокои обстановката и ще можем да се върнем към по-нормална среда на работа. Когато има напрежение не е толкова продуктивна законодателната и изпълнителната власт. Правителството излиза по-работоспособно”, обясни Цветанов.

Самият Валери Симеонов в последните дни е давал знак, че ще постъпи така, като е коментирал в тесен кръг, че за него властта не е всичко.

Зам.-председателят на ГЕРБ обясни, че в следващите дни първо НФСБ трябва да предложат в рамките на „Обединени патриоти” вариант за вицепремиер. След като в малката коалиция се обединят около конкретно име, то ще бъде обсъдено и с ГЕРБ.

Цветанов бе категоричен и че правителството продължава да изпълнява поетите ангажименти към майките на деца с увреждания. На второ четене е приет Законът за хората с увреждания и предстои разглеждане на Закона за личната помощ.

Не очаквам предсрочни избори, разколебаване и връщане в периоди, които знаем какъв беше дефицитът и наследството на БСП, заяви още Цветанов.

За протестите

„Има една организация, която беше създадена за тези протести – желание на БСП, на президента Радев, на някои от извънпарламентарните партии това да е възможност да се търси оставка на правителството. Реваншът е на избори”, категоричен беше Цветанов.

Той коментира и че изказванията на държавния глава са „безотговорно поведение“. И припомни, че президентът е имал възможността да състави „еднолично правителство”, което обаче е вкарвало по-малко приходи в хазната, а в медиите е имало „съмнения” за голям разход в областта на отбраната.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп