Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Цветанов за F-16: БСП и президентът лобират за нечии интереси

Политика

Цветанов за F-16: БСП и президентът лобират за нечии интереси

Цветанов за F-16: БСП и президентът лобират за нечии интереси - Tribune.bg
Снимка:

Предлагат ни "Грипен" без никакво оборудване за боеспособност

Цветан Цветанов изрази съмнение, че БСП и президентът Румен Радев имат интерес да бъде избран „Грипен”, защото, по думите му, те саботират процедурата по избор на ново бойно въоръжение за нуждите на армията. "С позицията си БСП от вчера блъмираха решение на президента, защото от май 2017 г. на КСНС имаше пълен политически консенсус за ускоряване на инвестиционния разход за модернизация на българската армия и това беше утвърдено от българския парламент през юни 2018 г. БСП очевидно не са били искрени при това гласуване. Защото няколко месеца по-късно те показват, че явно са имали други интереси.“ Това заяви в ефира на bTV председателят на ПГ на ГЕРБ.

„Аз уважавам качествата на Румен Радев като пилот, но не уважавам качествата му като политик, защото той иска да отклони страната ни на Изток, но не и да затвърдим позициите си в НАТО и САЩ. Саботирането на този инвестиционен разход и модернизацията на българската армия е в услуга на всички тези, които имат интереси държавата да плаща за сегашната авиационна техника и да можем действително да даваме пари за нещо, което е несъвместимо с НАТО”, каза Цветанов.

Днес правителството реши да предложи на парламента да възложи на Министерски съвет да започне преговори със САЩ за закупуването на самолети F-16 за нуждите на българската авиация.

„Процедурата е прозрачна, имаме доклад, представен на министъра на отбраната и на икономиката, те посочиха, че F-16 е по-доброто решение заради техническите показатели. Аз съм убеден, че след разговорите цената ще бъде много по-приемлива за българския данъкоплатец”, каза Цветанов.

Цветанов отрече твърденията на депутата от БСП Славчо Велков, че изтребителите „Грипен” са много по-евтини от американските и допълни, че в процеса на преговори цената на F-16 ще бъде намалена. „При „Грипен” техническото оборудване, което трябва да бъде закупено допълнително, се купува от трета страна, а ние не знаем каква ще бъде цената и каква ще бъде окончателната цена. Те предлагат само самолет, без оборудване. Ще му липсва въоръжение. Това в ценообразуването не е дадено”, обясни Цветанов.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Поручик Галицин БТВ поднесла невярна информация за сина на президента Радев!? Г-н Цветанов, ами сега ко прайм А?
09.01.2019 20:56 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати