Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Цветанов: Заставаме зад Президентството, а не зад Радев

Политика

Цветанов: Заставаме зад Президентството, а не зад Радев

Цветанов: Заставаме зад Президентството, а не зад Радев - Tribune.bg
Снимка:

„Републиканци за България“ застават зад президентската институция, а не зад Румен Радев. Обществото желае да има възможност за промяна на сегашната ситуация. Основното ни различие с Радев беше само за самолети. Остротата е била до такава степен, че да може с политически механизми чрез парламента да се създаде анкетна комисия, която да даде възможност да има повече конкурентоспособност. Създадохме възможност да има диалог между всички и така се стигна парламентът да гласува за F-16. Това заяви пред БНТ Цветан Цветанов.

Той нямал никакво съмнение, че партията му ще бъде в следващия парламент. „Въпросът е колко ще бъде групата, с която ще представляваме нашите избиратели. Партията се стремяла за резултат над 400-450 хиляди гласа.

Цветанов коментира и протестите. През дните на протестите Борисов и кръгът около него много умело успяха да разделят протеста и българското общество на две – едни, които подкрепят протеста и други, които не го подкрепят, заяви той.

За излизането му от ГЕРБ, Цветанов каза, че това не е предателство: „Аз съм решил да изляза и да вървя по моя път с евроатлантици, които искат да вървят по пътя на развитието на страната.“

За предстоящите избори Цветанов каза, че няма да има политическа формация, която в тази конфронтация и загуба на електорална подкрепа, да получи 1 млн. гласа. „Всички партии ще получат някъде около 500 000 гласа, поне водещите, и ще има едно многообразие в следващия парламент, въпросът е дали всеки ще може да загърби егото си“, каза Цветанов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (8)

Оксиморон! Ренегатът Цв Цв "заставал зад президентската институция, а не зад Румен Радев". Ку, ку, какво остава в "президентската институция" - Илияна Йотова-Гундяева? Деса Радева? ДС съветниците? ДС стратегически съвет? Кабинетите и НСО? Или нищо?
04.10.2020 10:54 / Отговор
Кико Цялата институция като се започне от ФИГУРАНТА НЕЗАБАВНО ДА СЕ ИЗРИНЕ, и да се напръска с най-ОТРОВНИТЕ ПРЕПАРАТИ против ВЪШКИ, че сградата ВЪШЛЯСА ОТ настоящите ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ !!!
04.10.2020 11:59 / Отговор
Лайнар! Грозен, отмъстителен подлизурко, когото времето ще отвее.
04.10.2020 12:02 / Отговор
Ама разбира се, другарю Цветанов - това не е предателство, а услуга на Борисов!
04.10.2020 12:12 / Отговор
кесо Много "евроатлантическа" позиция заема Цветанов по въпроса за Румбата бре. Имали само различие за вида самолет. А по въпроса за Путин и Решетников, за евразийските мераци на Румбата и неговата тясна обвързаност с Кремъл очевидно нямат никакви различия. Братя по оружие, кво да ги праиш.
04.10.2020 13:08 / Отговор
Путин и Решетников, и Евразийските измишльотини са опорка на мафиота Борисов и кликата му. Решетников е приятел и е живял заедно с професора от Атака. Видя се кой строи руски проекти, и затова не си дава оставката.
04.10.2020 22:32
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети