Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Цветлин Йовчев: Хората около Радев да решат с какво ще се занимават - с администрация, или с политически проекти

Политика

Цветлин Йовчев: Хората около Радев да решат с какво ще се занимават - с администрация, или с политически проекти

Цветлин Йовчев: Хората около Радев да решат с какво ще се занимават - с администрация, или с политически проекти - Tribune.bg
Снимка:

„Президентът трябва да реагира срещу хора от администрацията си, които се занимават с новия проект.

Те трябва да решат дали ще се занимават с администрацията, или ще си правят свои проекти. Всеки има право на политическа инициатива, когато обаче не е в президентската администрация.

Служебното правителство има за цел да осигури нормалното съществуване на държавата и да осигури честни избори“. Това заяви пред Нова нюз Цветлин Йовчев.

„Ако бях председател на ДАНС, не бих си позволил да съветвам президента. Най-правилният подход обаче е той да не се меси в политическите процеси, а да бъде медиатор. Ще е грешка, ако започне да се занимава с политически проекти. За президентска република трябва да се види първо какви са нагласите в страната. Към момента за мен този въпроса не стои“, обясни той.

По думите му най-големите рискове за страната са от популизма.

„Той може да бъде, както ляв, така и десен. Основните му характеристика е възприемането на хората като монолитно цяло и как останалите са лоши. Това е едно опасно явление. Нещата, които очакваме да се случат през следващите месеци, може да засилят популизма. Мигрантската вълна също може да помогне в тази посока. Агресията в партиите се засилва. Дори да има правителство, то ще е ограничено във възможността да проведе реформи. Ако се появи личност с харизма, който да е обединител, е възможен друг сценарий, но той е малко вероятен на този етап“, заяви още Йовчев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети