Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Цветлин Йовчев: За решаване на конюнктурни въпроси се правят системни промени

Политика

Цветлин Йовчев: За решаване на конюнктурни въпроси се правят системни промени

Цветлин Йовчев: За решаване на конюнктурни въпроси се правят системни промени - Tribune.bg
Снимка:

По думите му Борисов е най-влиятелният политик, защото е успял да адаптира действията си спрямо българския манталитет

„Действията в органа, призван да управлява съдебната система, не са продиктувани изцяло от вътрешно убеждения, а има и външни обвързаности, които в даден момент провокират определени процеси“. Това каза бившият вътрешен министър и бивш шеф на ДАНС Цветлин Йовчев по бТВ във връзка с решението на ВСС да отстрани Иван Гешев от поста главен прокурор.

По думите му тези процеси не са от вчера или днес. Ако имаме по-дълга памет, през цялата нова история след промените, това е факт - олигархичните свързаности влияят върху съдебната система.

„Ако има такива зависимости, въздействието им върху съдебната система водят в тази посока - упражняването на властта в определена изгода. Това са тежки изкривявания, каза още бившият силов министър.

„Защо Бойко Борисов е най-влиятелният политик през последните 12 години - защото съумя в най-голяма степен да адаптира действията си спрямо българския манталитет. И да води политиката си и действията си спрямо това“, обясни Йовчев. „В България имаме политици в парламента, които очевидно излъгаха пред обществото. И то не защото са били неинформирани, а защото го направиха за собствена изгода“, заяви той като подчерта, че това е недопустимо.

„Политическият терен е много разкалян, който се появи ще бъде омазан от горе до долу“, каза още той и добави, че не е сигурен в капацитета на депутатите, за да има конституционна реформа.

„За решаване на конюнктурни въпроси се правят системни промени. Това не е добре. Всяка реформа се прави на парче. Имаше ентусиазъм от свалянето на главния прокурор, а останаха възмутени, че ВСС определи за и. д неговия заместник. Нериозно е такава реакция, имаме първосигнални хора. Имам усещане сякаш пред мен е дете, което не може да говори и обяснява, че ще поправи моя лаптоп, но го казва на бебешки език. Не съм оптимист“, заяви Йовчев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети