Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Цветомир Паунов: Служебно правителство означава хаос и безвремие

Политика

Цветомир Паунов: Служебно правителство означава хаос и безвремие

Снимка:

Целта на протестиращите провалени политици е ГЕРБ да бъде разрушена. Президентът Радев непрекъснато повтаря, че иска върховенство на закона и правова държава, но забравя опита си с раздаването на присъди. Спомнете си онова „остава ви още една седмица“ към народните представители. Това заяви административният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов на областно събрание на ГЕРБ – Враца. На събитието присъстваха още депутати, кметове, съветници, представители на общинските структури, както и членове и симпатизанти на ГЕРБ.

„Радев иска оставка на легитимно избраното правителство и на главния прокурор. Това е в абсолютно противоречие с Конституцията и принципа за разделение на властите. Само тези действия трябва да ви говорят за това, че този човек и хората, които стоя зад него, са много опасни за държавата. Не искам да си представям какво ще се случи, ако се стигне до служебно правителство. Изпадаме в хаос и безвремие“, коментира Цветомир Паунов.

„Намираме се в сложна и необичайна политическа обстановка. Пандемията доведе до кризата в много сектори в държавата. Но тази криза е много добре използвана от всякакви политически и неполитически субекти в настоящата ситуация. Този общ фронт, който се образува срещу ГЕРБ, е фронт не само от настоящи и бивши политици, но и от хора с накърнени икономически интереси. Личности, намиращи се в Дубай и Сърбия“, заяви инж. Петя Аврамова, областен координатор на ГЕРБ – Враца и министър на регионалното развитие.

„Предсрочни избори не трябва да има! Идните месеци трябва да стигнем до всеки един човек и хората да чуят от нас за това, което прави министър-председателят Бойко Борисов, какво прави правителството, нашите кметове и всичко, което е в интерес и полза на хората. Да намерим разумен диалог“, призова Аврамова.

„ЕК предлага бюджет за всеки 7 години, а за следващия програмен период 2020-2027 г. той е по-висок от този, който страната ни има в момента. От това личи доверие в българското правителство, в институциите, в начина, по който се изразходват средства. Това, което направи премиерът Борисов, е без прецедент. Освен, че успя да защити повече средства за България, договори и 200 млн. евро целеви субсидии за Северозападния регион. Вярвам, че правилното им разходване ще направи така, че хората да спрат да напускат този регион. Най-трудното мина и това е благодарение на ГЕРБ и министър-председателя Бойко Борисов“, категоричен бе евродепутатът Андрей Новаков.

„Трябва да накараме хората да се замислят – какво става след оставка? В действителност ситуацията е кризисна. Но при едно служебно правителство ще има повече реваншизъм, отколкото работа“, сподели Владимир Уручев, евродепутат от ГЕРБ/ЕНП в периода 2007-2019 г.

Народният представител Красен Кръстев подчерта, че Парламентарната група на ГЕРБ е единна и изрази увереност, че мандатът ще бъде завършен успешно.

По време на срещата бяха спазени всички противоепидемични мерки, препоръчани от здравните служби.  


Коментари (3)

Леготимност Не сте легитимни, с сте мафиоти от класа, Борисов, Пеевски, Доган и Гешев са за затвора. Законодателство ви е некадърно и обслужващо мафията. Служебното правителство си е легитимен орган, но тъй като досега изборите ви са фалшифицирани с помощта на Цветанов, Константинов и Близнашки, много ви е страх, че ще изчезнете от парламента. А и в момента замитате безобразията си от кражбите. Съд и затвор.
26.07.2020 13:43 / Отговор
ДАНЪКОПЛАТЕЦ 60% са гласувалите за ГЕРБ и ББ. Кои ли са легитимните, К. ИМПЕКСОВА, РАДЕВ/РЕШЕТНИКОВ (записи и незаконно д-ти, уличаващи го, като заплаха за националната сигурност на Б-Я, Р. ГЕЧЕВ/банковият фалит, Р. ПЕТКОВ, олигарсите и доносниците от ДС, същите, които разграбиха, приватизираха, откраднаха спестяванията и пенсионният фонд? Ето защо, Гешев е заплаха за приватизаторите и Гадев, за да унищожат уличаващите ги д-ти, а за тази цел, използват протестиращите, за да се доберат до властта. Кой разбрал и го осъзнал, разбрал. Истината е очевадеща!
26.07.2020 17:16 / Отговор
Гласоподавател Мафията НЕ МОЖЕ да вземе властта с избори, защото НИЕ БЪЛГАРИТЕ им ядохме попарата и на БСП и на ДПС, и на царя, и на двойни и тройни коалиции / БСП, ДПС/.... Затова МАФИЯТА НАЧЕЛО С РАДЕВ ИСКА ДА ВЗЕМЕ ВЛАСТТА с 5000 човечета! Призивът му: мафията вън, е заблуда - КРАДЕЦЪТ ВИКА ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА! Ама истинският народен призив е: РАДЕВ ВЪН! , защото ЦАРЯТ Е ГОЛ! и това умните българи го прозряха!
26.07.2020 18:22 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още