Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Цветозар Томов: Не бива да очакваме от един граждански протест някакво политическо продължение

Политика

Цветозар Томов: Не бива да очакваме от един граждански протест някакво политическо продължение

Цветозар Томов: Не бива да очакваме от един граждански протест някакво политическо продължение - Tribune.bg
Снимка:

С наближаването на изборите партийните различия сред хората по площадите ще стават все по-силни

Не бива да очакваме от един граждански протест някакво политическо продължение, коментира пред ТВ „Европа“ социологът Цветозар Томов.

„Не мисля, че трябва да очакваме от появата на един граждански протест някакво политическо продължение и тези хора на площада да изобретят модела за промяна на държавата, който интуитивно желаят“, уточни Томов в предаването "Свободна зона с Георги Коритаров".

По думите му по-скоро трябва да си отговорим на въпроса защо толкова дълго време, немалко хора искат оставките на главния прокурор Иван Гешев и на премиера Бойко Борисов.

„Засега не изглежда реалистична хипотезата за затихване на протестите през следващите месеци. Съществува вътрешен разлом между партиите, които подкрепят протеста. Той ще излиза все повече на повърхността с наближаването на изборите", коментира социологът.

Хората по площадите трудно ще постигнат заедно исканията си, които интуитивно желаят, категоричен е Цветозар Томов.

„Протестът се раздвои на различни групи. Аз не виждам на него да има някаква стратегия, а политическа дистанция, която пазят хората помежду си“, изтъкна социологът. Той е очаквал да има реална борба между политическите фигури, които участват в протеста, в което той не вижда нищо странно или лошо.

 „Колкото и протестът да се нарича непартиен, с наближаването на изборите партийните различия сред хората по площадите ще стават все по-силни. При предсрочни избори сплотеността на протестите ще изчезне", допълни Цветозар Томов. 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Хм... Глупости на търкалета от една спяща клетка. Като минимум протестите следва да обозначат лидери. В някакъв смисъл ги имаме - Радев и отровното трио. Самозалъгват се с чекмеджета и къщи в Барселона. Публиката обаче съпоставя с Бобокав, СРС-тата с командира ВВС, че и доскорошните позиции на президентшата.
Аре.
23.09.2020 14:16 / Отговор
Aз,говедото-президент Поредното гладно и недохранено социологическо нещо!Следва и още по-голям глад,след като се въртите,като пумпали за пари!
23.09.2020 18:23 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети