Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Учудване и недоумение в Община Братя Даскалови: МВР им връчвали протоколи превантивно

Политика

Учудване и недоумение в Община Братя Даскалови: МВР им връчвали протоколи превантивно

Учудване и недоумение в Община Братя Даскалови: МВР им връчвали протоколи превантивно - Tribune.bg
Снимка:

„С връчването на предупредителни протоколи се накърнява авторитета на институцията, която представляваме и личното ни достойнство“, пишат общински ръководители в отворено писмо

„С учудване и недоумение приемаме действията от страна на Министерство на вътрешните работи, изразяващи се във връчване на писмени предупредителни протоколи по чл. 65 от ЗМВР на част от общинското ръководство на Община Братя Даскалови, кметове на кметства и кметски наместници от общината относно не купуването на гласове, не предоставянето на имотни облаги с цел оказване на влияние върху изборния вот и не упражняване правото си на глас повече от веднъж“, това се казва в отворено писмо от кметове и местни политици.

Публикуваме го без редакторска намеса:

„Като представители на местната власт, ангажирани с провеждането на парламентарните избори, категорично се обявяваме против купуването и продаването на гласове. За нас провеждането на честни избори е от първостепенно значение, защото доверието на населението на община Братя Даскалови произтича от всяко наше действие или бездействие. Местните жители разчитат на нас за честно и прозрачно управление, но с тези действия се обезсмислят и омаловажават положените усилия от наша страна.

С връчването на предупредителни протоколи се накърнява авторитета на институцията, която представляваме и личното ни достойнство. Въвлечени в действията на МВР се оказват членове на нашите семейства, приятели и близки. Считаме, че е недопустимо вменяването на вина към конкретни лица без посочване на доказателства за предполагаемо извършване на престъпление.

С настоящото открито писмо изразяваме възмущението и огорчението си от предприетите срещу нас действия. Продължаваме да работим с Лице към хората.

КАТЯ ИВАНОВА - Председател на ОбС Братя Даскалови

ЕМИЛ ФИЛИПОВ - Заместник-кмет на Община Братя Даскалови

АТАНАСКА АТАНАСОВА - Кмет на с. Черна гора

СВЕТЛА ГРОЗЕВА - Кметски наместник на с. Найденово

ТОНИ КАЛОФЕРОВА - Кметски наместник на с. Опълченец“


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети