Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Украинската звезда Алекс Луна: Бъдещият кабинет в България да е за демокрацията и здравия разум

Политика

Украинската звезда Алекс Луна: Бъдещият кабинет в България да е за демокрацията и здравия разум

Украинската звезда Алекс Луна: Бъдещият кабинет в България да е за демокрацията и здравия разум - Tribune.bg
Снимка:

Изпълнителят заяви подкрепа на Борисов и надежда, че България ще помага на Украйна в бъдеще не само на думи, но и на дела

Известният украински оперен певец Александър Тищенко, по известен като Алекс Луна изрази надежда, че България от проруска ще става все по-украински настроена държава в политически план.

Звездата обясни, че страната ни е имала общо с бившия Съветски съюз, но сега вярва, че ще има промяна заради думите и хората, които е срещнал у нас.

Алекс Луна беше част от групата украинци, които се срещнаха и разговаряха с Борисов по време на среща в Поморие. Тогава певецът благодари на лидера на ГЕРБ и на младежката организация на партията за ваканцията на 44 украински деца на родното Черноморие.

„България е проруски настроена, има общо с бившия Съветски съюз. Нямам причини обаче да не вярвам на думите на хората, с които се срещнах. Знам, че г-н Бойко Борисов беше един от първите, които осъдиха руската агресия и неговата партия беше една от първите, които призоваха военните действия на територията на Украйна като акт на агресия, но и определиха самия Путин като терорист. Те бяха едни от първите, които започнаха конкретни стъпки за оказване не само на техническа и медицинска помощ, но и на военна, включително”, казва Алекс Луна пред американско издание „USA daily news 24”. Той повтори, че има основания да вярва на Борисов и останалите политици от партията за техните намерения.

„Доколкото разбрах, на 2 октомври в България ще има предсрочни парламентарни избори. И според всички екзитполове Бойко Борисов и неговата партия ГЕРБ са начело на тази изборна надпревара. Струва ми се, че това ще бъде най-проукраинското правителство през последните няколко години. В момента в България има продължителна политическа криза. Това са четвъртите избори за последните две години. Много ми се иска те да се сложат край на този цикъл на непрекъсната политическа борба, Борисов да стане премиер и страната да помага на Украйна не само на думи, но и на дела”, изрази надежда певецът.

„Пожелавам искрено успех на партия ГЕРБ обаче и съм благодарен на Бойко Борисов, Любен Дилов (младши), Георг Георгиев за това, което вече направиха. И тук въпросът не опира до проруска или проукраинска политика, а по-скоро дали бъдещият кабинет ще бъде за демокрацията и здравия разум или против тях. Струва ми се, че основните стъпки трябва да бъдат насочени не толкова в международен план, а по-скоро вътрешен”, заключи звездата.

Той пусна и снимка от срещата с Борисов в Поморие и в личния си Инстаграм.  

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Alex Luna (@voiceofluna)


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Бойко Борисов
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати