Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Управляващите отричат да се готвят смени на министри (ВИДЕО)

Политика

Управляващите отричат да се готвят смени на министри (ВИДЕО)

Управляващите отричат да се готвят смени на министри (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

Представители на управляващата коалиция отричат да се обсъжда смяна на министри в кабинета.

„Нито сме обсъждали, нито съм чула такова нещо - така вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията, и лидер на БСП Корнелия Нинова отговори на журналистически въпрос дали ще има персонални промени в кабинета. Попитана за евентуална оставка на външния министър Теодора Генчовска, тя отговори: „Според мен е слух само и манипулация“.

Министърът на външните работи Теодора Генчовска не е подавала оставка, нито има такова намерение, заяви от своя страна депутатът от "Има такъв народ" Станислав Балабанов.

Той определи като спекулации твърденията, появили се в социалните мрежи и в някои сайтове, че министър Генчовска се готви да подаде оставка:

„Това е категорична, абсолютна лъжа. Мога да ви уверя, че министър Генчовска си е на мястото. Въобще не се говори и не се обсъжда такъв вариант. Напротив. Утре ще има изслушване в Народното събрание, за да разберем и другата истина, защото през последните дни министърът на външните работи на Германия също се позоваваше на фалшива информация“, посочи Балабанов.

По думите му тя утре ще разкаже истината, за да обори неверните твърдения, тъй като по време на война и широко използване на социални мрежи една лъжа изречена 100 пъти започва да се приема като истина.

„Министърът на външните работи на Германия използваше фалшивите новини по отношение на бързото присъединяване на Северна Македония към Европейския съюз, след което се появиха

призиви за оставка на министър Генчовска, която се била съгласила на някакви неща - и това е абсолютна лъжа”, каза още Балабанов.

Той обърна внимание и на това, че при гласуването на изслушването на външната министърка, ”Продължаваме промяната” и “Демократична България” са гласували “въздържали се“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп