Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Управляващите ще предложат 100 бронирани машини на Украйна

Политика

Управляващите ще предложат 100 бронирани машини на Украйна

Управляващите ще предложат 100 бронирани машини на Украйна - Tribune.bg
Снимка:

„Имаме инициатива да бъдат предоставени бронирани машини на Украйна от складовете на МВР“, обяви в ефира на БТВ депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев.

По думите му тази доставка няма да засегне резервите на армията. Идеята ще бъде представена като проект на решение на парламента.

„Приблизителната бройка ще бъде около 100, предимно БТР-и“, уточни Мирчев.

Той подчерта, че инициативата е подкрепена от премиера Николай Денков, министрите на МВР и отбраната, парламентарните групи на ГЕРБ и ДСП, председателя на комисията на отбраната и Бойко Борисов.

„Става въпрос за бронирани машини, които са били във вътрешни войски по времето на Възродителния процес в България, но никога не са били използвани. Те са с отпаднала необходимост, част от тях са технически неизправни“, поясни още депутатът от ПП-ДБ.

Ивайло Мирчев изрично подчерта, че това са „бронетранспортьори, които под никаква форма няма да използваме“.

По думите му след изпращането на 100-те бронирани машини ще очакваме американска помощ, за да бъдат засилени нашите отбранителни способности.

„Надяваме се това предложение още да важи, то е било валидно към декември 2022. Предстоят разговори. Служебното правителство на Радев тогава е пропуснало шанса да направи подобна сделка, става въпрос за 200 милиона долара, с които президентът Радев, който иначе е много загрижен за армията, можеше много сериозно да засили отбранителните ни способности“, каза още Ивайло Мирчев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети