Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Успяха ли Петков и Василев да си вземат партия?

Политика

Успяха ли Петков и Василев да си вземат партия?

Успяха ли Петков и Василев да си вземат партия? - Tribune.bg

Намерение на лидера на малката ПП СЕК да се оттегли от политиката даде повод за нови спекулации, че може това е да мандатоносителят

Дуото Петков-Василев вероятно са намерили начин да придобият партия, без да им се налага да регистрират такава. От няколко дни ПП „Средна европейска класа“ се спряга за ракетата носител на бившите служебни министри.

Днес председателят на ПП „СЕК“ Георги Манев обяви, че се оттегля от активна политическа дейност и освобождава ръководния пост, който заема. Той уточнява, че разговори с него от страна на Петков и Василев не са водени до момента.  

„С работата си като председател на ПП „Средна европейска класа успях да направя така, че в България започна да се обръща все повече внимание на малкия и среден бизнес, започна да се говори все повече за създаване на българска средна класа с европейски стандарт на живот“ – сподели на финала на своята политическа кариера досегашният лидер на партията.

Георги Манев упълномощава своя заместник Константин Бачийски да представлява ПП СЕК до провеждане на редовния конгрес на 9 октомври.

Според запознати обаче, ако Петков и Василев са се ориентирали към ПП СЕК ги очаква провал, тъй като на последните парламентарни избори от партията са били първо в коалиция с ПП „КОЙ“ на Светлозар Съев, но в последния момент са се отказали и са се ориентирали към Петър Москов и „КОД“. Въпреки коалициите близки до партията споделят, че са подкрепяли Мая Манолова и Слави Трифонов.

Припомняме, че избухна истински скандал, след като стана ясно, че Кирил Петков и Асен Василев са искали да откупят партията „Екогласност“ от Емил Георгиев. Пред медията ни самият той разказа как е протекла срещата и, че едно от условията е било той да се оттегли като председател, а пък те да поемат финансово всички разходи. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети