Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Утре Радев дава мандата на ПП/ДБ, Борисов вече ги отряза

Политика

Утре Радев дава мандата на ПП/ДБ, Борисов вече ги отряза

Утре Радев дава мандата на ПП/ДБ, Борисов вече ги отряза - Tribune.bg
Снимка:

На 27 март, сряда, от 15.00 часа на „Дондуков“ 2 държавният глава Румен Радев ще връчи мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, излъчен от втората по численост парламентарна група в 49-ото Народно събрание – тази на „Продължаваме Промяната-Демократична България“, съобщиха от Президентството.

Днес парламентът одобри отказа на Мария Габриел да оглави България като министър-председател от ГЕРБ-СДС, а ПП/ДБ предложиха да дадат и втория мандат на ГЕРБ. 

„Готови сме да реализираме втория мандат като общ с ГЕРБ-СДС“. Това обяви парламентарната трибуна ген. Атанас Атанасов от „Продължаваме промяната - Демократична България“. „Днес е един облачен ден за българската демокрация, дали слънцето ще пробие зависи от тази зала, иначе ще последва градушка. ПП-ДБ потвърждаваме готовността да реализираме този мандат като общ, т.е. Национален с ГЕРБ-СДС. Премиер - взаимноприемлива кандидатира, излъчена от ГЕРБ-СДС. Запазване на сегашната структура на Министерски съвет. Това не е покана за преговори“, заяви Атанасов.

„Това е предложение с израз на готовност да изпълним ангажиментите, които публично поехме преди 9 месеца”, каза той.

ППДБ го удариха на молби: Да реализираме втория мандат като общ с ГЕРБ-СДС!

ГЕРБ/СДС директно отхвърлиха офертата.

ГЕРБ-СДС отговори на ППДБ: На този непрекъснат натиск върху нас и на този политически рекет трябваше да бъде сложен край


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Ротация 2024
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети