Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Уволненият от НСО за връзки с подземния свят Светлин Митев от ИТН стана Стоянов и пристана на ПП

Политика

Уволненият от НСО за връзки с подземния свят Светлин Митев от ИТН стана Стоянов и пристана на ПП

Уволненият от НСО за връзки с подземния свят Светлин Митев от ИТН стана Стоянов и пристана на ПП - Tribune.bg
Снимка:

Депутатът от ИНТ Светлин Митев смени името си на Светлин Стоянов и стана един от отцепниците от партията на Слави Трифонов заедно с Радостин Василев. Но въпреки смяната на имената скандалите около настоящия „независим“ депутат остават в публичното пространство. Ето и част от тях:

Бивш шеф на НСО твърди, че депутат от ИТН бил уволнен от службата заради връзки с подземния свят

В свое интервю бившият шеф на НСО ген. Димитър Владимиров заяви, че  Светлин Митев вече Стоянов е бил уволнен от службата заради връзки с подземния свят. Председателят на парламентарната Комисия за контрол над службите за сигурност, прилагането на СРС-та от ИТН Светлин Митев е бил част от НСО.

Той е бил дисциплинарно уволнен, разкрива самият ген. Димитър Владимиров, който е бил и негов началник. Причината за отстраняването на днешния депутат, който вероятно ще подкрепя предложенията на правителството на Кирил Петков  е с връзки в подземния свят. С днешна дата председателят на комисията се представя под името Светлин Стоянов, но хората още помнят как е работил авангард на Боби Цанков.

„Имаше връзки с Боби Цанков. Цанков беше криминално проявен, мошеник и лека му пръст, не искам да говоря за починали хора, но той не го криеше това“, подчертава ген. Владимиров.

По думите му фактът, че Стоянов/Митев е отивал в хотел „Хранков“ и е запазвал апартаменти на Боби Цанков е безспорно установен.

„Очевидно това не е ставало безплатно. Затова си отиде от службата. При мен хора, които имаха връзки с подземния свят или с хора отвън, своевременно бяха уволнявани. Над 40-50 човека съм уволнил по тази причина и не съм правил компромиси. И на Стоянов не направих компромис. През годините не съм се интересувал от него, но изведнъж ми направи впечатление, че като председател на Комисията отговаря за специалните служби. Разбирате ли какво унижение е това за хората, които в момента са началници на НСО, на ДАНС, на разузнаването!“, се възмути той.

 

 

 

 


Етикети ИТН, отцепник, ПП

Топ новини

виж още
Актуална тема