Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. В деня на първия мандат: Мария Габриел ще говори с БСП, ДПС и ИТН

Политика

В деня на първия мандат: Мария Габриел ще говори с БСП, ДПС и ИТН

В деня на първия мандат: Мария Габриел ще говори с БСП, ДПС и ИТН - Tribune.bg
Снимка:

ПП/ДБ вероятно утре ще решават на каква позиция да застанат

Днес от 15.00 часа на „Дондуков“ 2 президентът Румен Радев ще връчи първия проучвателен мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от най-голямата по численост парламентарна група в 49-ото Народно събрание - тази на ГЕРБ-СДС. От страна на коалицията победител, мандатът ще вземе българския еврокомисар и номинирана за премиер Мария Габриел.

Непосредствено преди да вземе мандата Габриел и председателят на ГЕРБ Бойко Борисов ще се срещнат с ръководствата на БСП, ДПС и ИТН. В срещите ще участват и заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев, председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова и заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС и председател на СДС Румен Христов.

Всички срещи ще се проведат в зала “Запад” на Народното събрание.

Часовете са както следва:

9:30 часа - с БСП;

11:00 часа - с ДПС;

12:30 часа - с ИТН;

Среща с коалиция ПП/ДБ днес няма да има, защото втората политическа едва във вторник ще се събере, за да реши има ли промяна в позицията им.

На брифинг в неделя, Мария Габриел обяви, че ще предложи разговорите да продължат с цел съставяне на експертно за една година на основа на приоритети работещо правителство.

„Първата сила за разговор, която ще поканим е БСП, с нея имаме най-големи различия, но ми се иска да работим за бъдещето на България. Не ние бързаме, а конституцията ни казва, че имаме срокове. Затова от утре ще поканя да продължат разговорите с много ясна цел – експертно правителство с имена на хора, които да доведат до успешни резултати приоритетите, които споделих, с тези, които ще подкрепят, ще уточним приоритетите и в детайли, подчерта Габриел. Тя обясни, че с ПП Възраждане не е възможно да се върви напред. Никакви разговори не са водени с мен за имена, министерства. Искаме ли работещо правителство - да, имаме ли общи приоритети -да. Преди да говорим за експерти, трябва да говорим за експертно правителство“, каза още Мария Габриел.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети