Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. В НС гласуват: Актуализацията на бюджета и промените в Закона за извънредното положение

Политика

В НС гласуват: Актуализацията на бюджета и промените в Закона за извънредното положение

В НС гласуват: Актуализацията на бюджета и промените в Закона за извънредното положение - Tribune.bg
Снимка:

На извънредно заседание днес депутатите ще гласуват на второ четене актуализацията на бюджета и промените в Закона за извънредното положение.

От ГЕРБ предлагат спиране на държавните субсидии за политическите партии по време на извънредното положение, както и редуциране на размера на глобата при неспазване на противоепидемичните мерки.

Народните представители предлагат още по-малки глоби за нерегламентирани разходки в парка - от 300 до 1000 лева, но оставят максималната глоба от 5 хиляди лева за тези, които нарушават задължителна карантина.

От ВМРО са внесли предложения, с които се предлага държавата и общините да освободят засегнатите фирми и физически лица от плащането на наеми, данъци и такси до изтичане на извънредното положение.

Депутатите ще гласуват и новите текстове по мярката 60 на 40 за подкрепа на бизнеса. Според тях държавата ще плаща и осигуровките на работниците в засегнатите от кризата предприятия. За целта кабинетът предлагат формиране на бюджетен дефицит от 3,5 млрд. лева и увеличаване на тавана за поемане на нов държавен дълг до 10 млрд. лв, припомня БНТ.

Извънредното положение ще продължи до 13 май 2020 г. решиха вече депутатите. Предложението беше прието в петък.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети