Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. В пика на коронавируса: Христо Иванов си прави пиар пред „Пирогов“

Политика

В пика на коронавируса: Христо Иванов си прави пиар пред „Пирогов“

Снимка:

В разгара на третата вълна от COVID-19, на фона на пълни болници, председателят на „Да, България“ Христо Иванов реши да направи агитацията си пред „Пирогов“. Компания му правеше пулмологът д-р Александър Симидчиев.

„Тук сме, за да си поговорим за българския модел за справянето с COVID. Очевидно е, че предизбораната кампания ще мине под знака на един въпрос- как след изборите България да подобри справянето с кризата“, обясни избраното място за живо включване във Фейсбук Христо Иванов.

Двамата изразиха недоволство, че временно ваксинирането с „АстраЗенека“ е спряно.

Христо Иванов отрече да се опитва да експлоатира темата за коноравируса.

„МБАЛСМ „Н.И.Пирогов” е обект от стратегическо значение за националната сигурност на страната, която се крепи на живота и здравето на населението!  В разгара на надпреварата за депутатски места в новото Народно събрание е

недопустимо Болницата да се използва за предизборни цели и агитация“, реагираха незабавно от лечебното заведение.

И още: Най-голямата спешна болница в страната ежечасно поема най-тежките случаи в България,  а през последната година работи в извънреден режим с непрекъснато пълнещи се COVID-19 отделения.  През последния месец новият вариант на коронавируса отново увеличи броя на хората, които се нуждаят от нашата помощ.  Успоредно с това нашите специалисти активно се включват и във ваксинационния процес. Спешните случаи от всякакво естество не са на пауза и не намаляват. Ето защо считаме за некоректно Болницата, спешният център и непрекъснато пристигащите линейки пред него да се използват за фон на предизборни обръщения и агитация. Категорично се противопоставяме на това здравето и живота на гражданите, спокойствието на  нашите пациенти, специалисти и лекари на първа линия да се използват с политически цели! 

Появата на представители на „Да, България“ пред „Пирогов“ предизвика реакции и в социалната мрежа.

От профила във Фейсбук на фотографа и тв продуцент Виктор Димчев

Христо Иванов и Иво Мирчев превземат Пирогов.

Първо, добре е репортажи да се правят цивилизовано. Предишният път материалът беше направо от разделителната линия на магистралата.

Второ, добре е да не се пречи на спешната помощ.

Трето, здравето, пропагандата и евтиния сценарий върху човешките трагедии е символично продължение на фирмената продажба на брандирани политически маски.

Четвърто, същите хора плюха половин година по темата, преди да се усетят и станат привърженици.

Пето, подобни ПР гнусотии приличат на воленсидеровия щурм на Макдоналдс.

Журналистът Недялко Недялков, Фейсбук

Ето ги, двамата изверги от ДеБъ, комунистическите отрочета Бойкикев и Мирчев, цъфнали пред "Пирогов" да си правят предизборна агитация, спекулирайки със здравната криза и трагедията на хиляди българи...

Въртят си клипчета и пропагандират, докато вътре спешните доктори денонощно се борят за живота ни.

Това да не ви е уйдурмата с Доган парка "Росенец", бе, девианти?

Няма такова дъно, няма такова дълбаене под дъното.

Страданието не може да бъде ползвано за “фон” на видеохалтурата ти във фейсбук.

Чест прави на ръководството на "Пирогов", че реагира светкавично с остра декларация: Няма да позволим нашата работа да се използва за партийни цели!  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още