Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кражба в пленарната зала-изчезна папката с речта на Спас Гърневски

Политика

Кражба в пленарната зала-изчезна папката с речта на Спас Гърневски

Кражба в пленарната зала-изчезна папката с речта на Спас Гърневски - Tribune.bg
Снимка:

ГЕРБ в декларация: В тази зала се краде!

Скандал в пленарната зала след изчезването на папката с речта на депутата от ГЕРБ Спас Гърневски.

Докато чакал реда си за изказване, тъй като заместник-председателят Емил Христов е дал поредици от процедури  и лични обяснения, Гърневски е седнал на мястото на Корнелия Нинова в пленарната зала. В този момент от името на ДПС Хамид Хамид иска 30 минути почивка, след които обаче Гърневски не успява да си намери папката си.

Следва спречкване на изхода на пленарна зала между Маноил Манев от ГЕРБ и социалиста Георги Гьоков. Манев обвини колегата си, че той е взел речта на Гърневски.

„На вас ви взеха папката, аз не мога да си намеря очилата“, коментира след почивката заместник-председателят на Народното събрание и депутат от ГЕРБ Емил Христов.

„Какво става в този парламент?“, попита още Христов.

Във връзка с инцидента Младен Шишков от ГЕРБ отправи декларация от името на група, в която обяви, че в пленарната зала се краде.

„Стойнев взе папката на Гърневски и я даде на Гьоков“, посочи Младен Шишков и обвини БСП, че са стигнали дъното и го копаят. По думите му 2 часа Гърневски си е подготвял изказването.

„Точно преди почивката г-н Гърневски, докато изчакваше реда си за изказване, колеги от БСП, г-н Стойнев, по недостоен начин, взе неговата папка. Беше връчена на г-н Гьоков. Ако това може да бъде считано за шега, последстивята бяха много по-тежки, защото г-н Гьоков по най-непристоен начин тръгна да излиза с тази папка от залата, след което беше посрещнат от колегата Манев и беше помолен тази папка да бъде върната“, допълни Шишков.

 „Знаем, че за вас ниският рейтинг на Народното събрание работи във ваша полза, но не подкопавайте основата, върху която вие стоите. Това е обидно за всички нас. Силно настоявам този случай да бъде изнесен явно с камерите, със свидетелите, за да стане ясно, че колегите от БСП, имат навика да крадат не само физическа, но и интелектуална собственост“, завърши депутатът от ГЕРБ.

„Комунистът си е комунист, може да е една папка, но трябва да открадне нещо. Обраха цялата държава и вече са минали на канцеларски материали“, каза Спас Гърневски с папката си в ръце.

„Поне папката е пълна, всичко е вътре. Надявам се, тези, които я взеха да са прочели нещо“, коментира Гърневски по време на дебата по оставката на председателя на парламента Цвета Караянчева. По думите му няма нито един аргумент за оставката на председателя на парламента.

„Затова аз ще се опитам, след като чух вашите аргументи днес и вчера, нахвърлях няколко неща, които считам, че са в основата. Исканата оставка на председателя на Народното събрание е сатанински политически пир по време на чума. Опит за преврат срещу законното българско правителство, целящ да обърне в обратна посока европейският път на България“, разясни позицията си по оставката на председателя на парламента Спас Гърневски.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (3)

Смех, баце, смех! Цирк, баце, цирк! Краде се на обекта...
15.10.2020 14:21 / Отговор
Пенка Ами най боли някой да гепи от изпечен крадец....
15.10.2020 15:33 / Отговор
АМИ ТОВА СА СТАРИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ПОЧИНИ КРАДЕЦА ДА ВИКА „ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА“ДРУГАРКАТА ПЕНКА ГО ДОКАЗА
15.10.2020 16:56

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети