Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. В Пловдивско раздават изборните книжа и разпределят машините за вота

Политика

В Пловдивско раздават изборните книжа и разпределят машините за вота

В Пловдивско раздават изборните книжа и разпределят машините за вота - Tribune.bg
Снимка:

В Пловдивска област започва раздаването на СИК на изборните книжа и разпределението на машините за утрешния вот, пише БНР. Организирани са транспортът и охраната при добро взаимодействие между двете районни избирателни комисии за Пловдив град и Пловдив област, общинските администрации и районните управления на МВР.

Областният управител Ангел Стоев подчерта, че е добро взаимодействието с фирма Сиела Норма, която доставя, монтира и поддържа машините за гласуване.

В 455 секции в Пловдив ще се гласува машинно, а в областта те са 459: „Постигнахме добри транспортни схеми, така че хората по общините да не чакат много часове да пристигнат машините. Тази организация е много, много по-добра в сравнение с предишните избори“.

Подготвени са и двете сгради в Международния панаир, където вече се помещават 16 и 17 РИК и където след края на изборния ден ще се предават изборните книжа:

„Палатите са климатизирани. Сложени са, където трябва допълнителни климатици. Осигурена е вода, щандове за напитки, за топла храна, както и пакетирана храна“.

Спазени са изискванията на РЗИ относно противоепидемичните мерки като навсякъде са осигурени достатъчни количества предпазни средства и консумативи.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети ЦИК, книжа, избори
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети