Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. В с. Могиляне отбелязаха 36 години от Възродителния процес

Политика

В с. Могиляне отбелязаха 36 години от Възродителния процес

В с. Могиляне отбелязаха 36 години от Възродителния процес - Tribune.bg
Снимка:

Христо Иванов заговори за „лустрация“ и „мафия“, след като посети чешмата-паметник на починалото бебе Тюркян

Граждани, включително политическите лидери на ДПС и „Да, България“ Мустафа Карадайъ и Христо Иванов, поднесоха цветя пред Тюркян чешма с. Могиляне. Днес се отбелязват 36 години от Възродителния процес.

Чешмата е построена в памет на бебето Тюркян Хасан, считан за най-малката жертва на онези събития. 17-месечното момче загива задушено в множеството, след като негови съселяни излизат на протест срещу смяната на имената и срещу тях е открита стрелба.

Лидерът на „Да, България“ Христо Иванов мотивира присъствието си на чешмата-паметник с пост в социалните мрежи.

„Това е едно от най-уродливите престъпления на тоталитаризма и ДС. Българската демокрация е невъзможна без паметта за тоталитарното насилие и без волята за неговото осъждане. Големият идеал за свободна европейска България може да бъде постигнат само ако преодолеем разделенията, поддържани и експлоатирани от ченгетата, и изградим бъдеще, в което законът е един за всички, така като и България е една за всеки от нас. Това не може да стане без лустрация и решително прекратяване на влиянието на мрежите на ДС, които са в основата на корупционното овладяване на българските институции от мафията“, обяви Иванов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Последният наивник Аз рекох , че преди да посети Тюркиян чешма / няма лошо / е минал през Параклиса и стената на плача в градината на НДК или през зловещия Персин / Белене / ???? Ама пък и аз ??? Белким не знам за кого иде реч !
26.12.2020 13:34 / Отговор
Стамат Ами то по тези критерии занестника на Пинокио веднага трябва да напусне политиката !
26.12.2020 17:28 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп