Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. В Северна Македония очакват в събота Кирил Петков с проект за споразумение

Политика

В Северна Македония очакват в събота Кирил Петков с проект за споразумение

В Северна Македония очакват в събота Кирил Петков с проект за споразумение - Tribune.bg
Снимка:

„В разговорите с България има документ, който Република Северна Македония е готова да приеме, но докато от България не бъде получен приемлив и за нея отговор, няма предпоставки да бъдат информирани депутатите и обществеността в Република Северна Македония.“ Това каза днес на пресконференция министърът на външните работи Буяр Османи, цитиран от БТА.

По думите му съществуват десетки нон пейпъри и предложения в преговорите.

„Ще повторя оценката - има напредък в мисленето как да се преодолее този проблем, но не мога да кажа, че има един документ, който е в пълно съгласие с българското правителство, за да мога да информирам незабавно депутатите, да споделя документа и да информирам обществеността“, каза Османи.

Думите на Османи идват в навечерието на посещението на вицепрезидента Илияна Йотова, премиера Кирил Петков, бившия външен министър Екатерина Захариева (ГЕРБ) и лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов. Те трябва да пристигнат в Битоля в събота (16 април). Делегацията ще присъства на откриването на културен клуб на Сдружение "Ванчо Михайлов" в Битоля. След това се очаква Йотова и Захариева, както и Костадинов, да заминат за Охрид.

Съобщението на Буяр Османи за  "готов документ", който само очаква съгласието на българската страна е смущаващо, защото такъв документ не е представян нито пред Народното събрание или е бил представен от МС.

Всичко това още повече  засилва съмненията, че премиерът Кирил Петков е поел някакви ангажименти, които се държат на тъмно от обществеността и държавните органи на страната.

Припомняме, че преди седмица лидерът на „Ива такъв народ” Слави Трифонов разкри,  че премиерът Кирил Петков се опитва да заобиколи коалиционното споразумение и да свали ветото на България към РС Македония без всякакви условия.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати