Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. В Сухиндол: АМ „Хемус“ е шансът за развитие на района, цените на имотите вече растат

Политика

В Сухиндол: АМ „Хемус“ е шансът за развитие на района, цените на имотите вече растат

В Сухиндол: АМ Хемус е шансът за развитие на района, цените на имотите вече растат - Tribune.bg

Единственият шанс на Сухиндол да се развива е с построяването на АМ „Хемус”, която с всеки ден се приближава до Великотърновския регион. Изграждането на магистралата е национален приоритет на правителството на Бойко Борисов и заема основно място в новата управленска програма „България следващо поколение“. Цените на земята и на жилищните имоти в региона на Сухиндол и Павликени се повишават стремглаво и това е само един от ефектите от строителството на автомагистрала „Хемус”. Искрено се надяваме, че следващото правителство ще продължи работата по големите инфраструктурни проекти за Северна България и няма да бъде направена нито крачка назад. Това заявиха пред жители на общинския център кандидатите за народни представители от ГЕРБ-СДС Станислав Стоянов, Росица Димитрова, Детелина Борисова и Венцислав Георгиев.

Особено важно за жителите на региона е да бъдат възстановени съоръженията за напояване. Земята е плодородна, капацитетът на язовир „Александър Стамболийски” е достатъчно голям и в общината зеленчукопроизводство може да бъде развито на много добро ниво, казаха фермери.

606,3 млн. лв. извън оперативните програми през Плана за възстановяване и устойчивост са осигурени по програмата за изграждане, доизграждане и реконструкция на ВиК системите и пречиствателни станции за отпадни води за малките селища с население между 2 и 10 хиляди жители, отговориха Станислав Стоянов и Детелина Борисова.

 Андрей Новаков: ГЕРБ продължава инвестициите в образованието, за да има добра училищна база и възможности за развитие на учениците Андрей Новаков: ГЕРБ продължава инвестициите в образованието, за да има добра училищна база и възможности за развитие на учениците

ГЕРБ се ангажира да продължи инвестициите в образованието, за да има добра училищна база, възможности за развитие на учениците, като продължи изграждането на нови физкултурни салони и спортни площадки във всяко училище. Това каза областният координатор на ГЕРБ-Благоевград и евродепутат Анрей Новаков по време на обиколката си в села от община Сатовча. Заедно с кадидатите за народни представители на ГЕРБ в Благоевградска област Александър Мацурев, д-р Емил Тончев, Николай Джингаров и Александър Петков и областния секретар Даниела Савеклиева те посетиха училищата в селата Кочан, Осина Сатовча и Плетена.

Едно от най-големите учебни заведения в общината - СУ ,,Хр. Смиренски" в село Кочан, е реновирано с финансиране от Министерство на образованието и науката на стойност 150 000 лв. Изграден е и нов физкултурен салон на стойност 350 000 лв., отпуснати от правителството на Бойко Борисов с постановление на Министерския съвет. Близо 300 ученици от 1 до 12 клас ще могат активно да спортуват в новоизграденото спортно съоръжение.

Те видяха и спортната площадка на СУ „Св.Св. Кирил и Методий” в Сатовча изградена с осигурено в размер на 120 000 лв. финансиране от МОН. Те посетиха и защитеното начално училище „Васил Левски” в село Осина напълно ремонтирано и санирано.

 

През 2020 г. лозаро-винарският сектор бе подпомогнат с над 60 млн.лв.През 2020 г. лозаро-винарският сектор бе подпомогнат с над 60 млн.лв.

Продължаваща подкрепа за лозарите от областта, европейско финансиране за отглеждане на винени лозя, промени в разпределението на субсидиите. Това обсъдиха евродепутатът от групата на ГЕРБ/ЕНП Асим Адемов и кандидатът за народен представител Ася Пеева на среща в Поморие. Те коментираха предизвикателствата пред лозарството в региона, както и акценти от програмата за управление, свързани със земеделието.

„8 млрд. евро са предвидени за Общата селскостопанска политика /ОСП/ в ЕС в рамките на двегодишния преходен период 2021-2022 г. От тези средства над 880 млн. евро са за България, като 200 млн. евро са по плана на възстановяване от COVID-19. Програмата на ГЕРБ за следващите 4 години е насочена към подсилване на потенциала на селското стопанство, екологична устойчивост и опазване на климата. Ще работим за развитие на екологосъобразно селско стопанство чрез стимулиране на земеделските стопани, насърчаване на биологичното производство. Кауза ще бъде и увеличено предлагане на български храни и продукти в магазините“, сподели Асим Адемов.

През изминалата година лозаро-винарският сектор беше подпомогнат с над 60 млн. лева. Имаме уверението на земеделския министър Десислава Танева, че увеличаването на максималния размер на помощта на мерките от Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор ще се запази и през 2021 г., каза Ася Пеева.

девинското село Гьоврендевинското село Гьоврен

„В Гьоврен реализирахме проект за над 1 млн. лева. Асфалтирахме улиците по изключително тежък терен. Цялостният проект на селото е за около 2 млн. лева. Ние сме изпълнили половината от него, по-скъпата част, с подпорните стени. Останалата част от е само асфалт“, посочи Владимир Солаков от листата на ГЕРБ-СДС, който беше с д-р Даниела Дариткова пред жители на девинското село Гьоврен.

Ще продължим, както и досега, да защитаваме интересите на всяко населено място и на областта като цяло, посочи д-р Дариткова.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати