Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Вълчев: Модернизирането на образованието и повишаването на доходите са наш основен ангажимент

Политика

Вълчев: Модернизирането на образованието и повишаването на доходите са наш основен ангажимент

Вълчев: Модернизирането на образованието и повишаването на доходите са наш основен ангажимент - Tribune.bg

Водачът на листата с кандидати за народни представители на ГЕРБ – СДС в Старозагорски избирателен район Красимир Вълчев, който е и министър на образованието и науката, проведе онлайн среща с директори на училища от община Казанлък. На нея той акцентира на успешните политики, които трябва да продължат, както и на приоритетите през следващите четири години.

„Наш дълг беше да осигурим достойно възнаграждение за вашия труд, за да се върне респектът към професия ви. Заплатите на учителите се увеличиха през последните четири години от 90% на 125% от средната за страната и гарантираме, че техният размер до 2025 г. ще бъде 2500 лева, а за университетските преподаватели – 2800 лева“ – каза Красимир Вълчев.

През настоящата година средствата за образованието, заложени в държавния бюджет са в размер на 5,643 млрд. лева. Ще бъдат осигурени и средства за допълнителни приоритетни дейности на стойност близо 648 млн. лева.

Димитър Бойчев: Къщи и блокове в Средец готови за рестарт на санирането

„Жителите на Средец не правят изключение от останалите населени места, когато говорим за мерки за енергийна ефективност. 4 блока са с подготвени документи, а още 6 проявяват интерес да бъдат санирани. 50 къщи вече са изявили желание в общинската администрация да бъдат обновени, след рестарт на програмата за саниране. През следващия период тя ще обхване и еднофамилните жилища, това е акцент в регионалната ни програма. Дава се голям шанс за хората по малките населени места с тази мярка“. Това коментира кандидатът за народен представител от листата на ГЕРБ-СДС Димитър Бойчев. Той разговаря с жители на странджанската община по време на открита приемна в Средец.

Бойчев сподели, че през предходния период на Програмата за енергийна ефективност в града са били санирани 6 блока. „Хората знаят ползите и че това е работещ механизъм – сградите се преобразяват, съответно и цените на жилищата се повишават. Мерките за енергийна ефективност пряко се отразяват на сметките за отопление, осигурява се комфорт за обитателите, намаляват се вредните емисии“, категоричен бе областният лидер на ГЕРБ-Бургас.

В Плана за възстановяване и устойчивост са предвидени европейски средства в размер на 1,4 млрд. лв., насочени към саниране на жилищни сгради.

Каназирева в Перущица: Доброто взаимодействие между местната и държавната власт преобразява  видимо общинитеКаназирева в Перущица: Доброто взаимодействие между местната и държавната власт преобразява видимо общините

Дани Каназирева присъства на първа копка на обновяването на площад "27 Априлий" в  Перущица. В края на миналата година, правителството осигури средствата за неговото реновиране в размер на 733 816 лева. Този ремонт е изключително важен за развитието на Община Перущица, която е с огромен потенциал в областта на туризма и с богато културно-историческо минало.

„За мен е огромна чест и удоволствие да бъда днес тук, сред вас и заедно да дадем старт на този изключително важен за Перущица проект. Благодаря на кмета на общината, че е толкова активна и амбициозна. През цялата тази тежка година, на изключително много предизвикателства пред нашия регион, в национален и световен мащаб, имахме прекрасна комуникация и работихме много добре заедно“, заяви Каназирева.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети ГЕРБ, Избори 2021
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати