Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Касабов: Президентът не е опонент на управлението, а голямо недоразумение

Политика

Касабов: Президентът не е опонент на управлението, а голямо недоразумение

Касабов: Президентът не е опонент на управлението, а голямо недоразумение - Tribune.bg
Снимка:

От НФСБ подкрепят намаляването на броя на депутатите, но не и на 120

„За нас е неприемливо увеличаване на правомощията на президента. Представете си в тази обстановка президентът, който и да е той, с големи правомощия и с манталитета на Радев, какво ще се случи? Гражданска война, ще се лее кръв! Много е опасно”, коментира пред Нова тв народният представител от НФСБ Валентин Касабов. Той допълни, че по оценка на партията президентът Румен Радев не постъпва адекватно на ситуацията в страната.

По повод консултациите, които ГЕРБ започват днес за промяна в Конституцията и факта, че едно от предложенията на ВМРО предвижда увеличаване на правомощията на президента, като му се даде законодателна инициатива, от НФСБ категорично се противопоставят на това.

„Имаме един президент, който се губи в събитията, в миналото, все още не е изтрил старото тоталитарно мислене. Той си представя, че държавата е тоталитарна казарма. Вдигнал е вместо националния флаг, флага на черепа и костите. Черепът е ясен, костите е това, което ще се случи, ако не дай си Боже“, каза още Касабов. Според него президентът е човек, който е тръгнал срещу светините на българския народ – Шипка, Паметника на Левски. „Той не е опонент, а голямо недоразумение”, констатира Касабов. Депутатът коментира и другите предложения за промени в Конституцията.

„Ние сме против мажоритарния елемент. Той ощетява малките партии, представителството им се намаля и това не е добре”, изтъкна Касабов. От НФСБ подкрепят намаляването на броя на депутатите, но не и на 120, което било прекалено малко. Търсенето на подкрепата за свикването на Велико народно събрание е работа на ГЕРБ и те трябва да съберат 161 подписа на депутати.

„Мисля, че една част от колегите от БСП са достатъчно мъдри и разумни. Тези, които мислят по-различно от тясното мислене на Нинова. Може би ще дойдат гласове от БСП”, изтъкна Касабов.

По думите му всяка партия има свое виждане за процесите в държавата и в тези различия се ражда нещо ново. Тепърва предстоят и разговори, които ще бъдат минимум 2 месеца.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети