Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Валентин Николов: Нямаме избраник за шеф на КЕВР

Политика

Валентин Николов: Нямаме избраник за шеф на КЕВР

Валентин Николов: Нямаме избраник за шеф на КЕВР - Tribune.bg
Снимка:

Нямаме избраник за шеф на Комисията за енергийно и водно регулиране/КЕВР/, посочи председателят на енергийната комисия в Народното събрание Валентин Николов при обсъждането на второ четене на промените в Закона за енергетика.

Социалистите заподозряха, че с промените в Закона за енергетика ГЕРБ прокарва критерии за определен кандидат, тъй като работата на КЕВР се отразява на живота на българските граждани, а регулаторът според тях обслужвал конкретни политически задачи в досегашния си мандат.

Червеният депутат Таско Ерменков обвини управляващите, че щели да назначават хора, удобни на властта. По думите му исканите 5 години стаж в енергетиката не били достатъчни за комисар в КЕВР.

„Отваряте вратата за млади, неопитни, но удобни кадри“, предупреди Ерменков.

В отговор Валентин Николов от ГЕРБ посочи, че с промените се увеличава „палитрата от хора“, които могат да бъдат избрани за членове на регулатора. 

„Не е необходимо всички членове на комисията да бъдат в предпенсионна възраст. Нека да има и млади специалисти", коментира Николов.

Председателят на енергийната комисия повтори, че управляващите нямат избраник за председател на енергийния регулатор, както и че в много други страни се изисква подобен стаж, за да се заеме поста - член на регулатора. Досега изискването беше този стаж да бъде с минимална продължителност 7 години.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп