Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Валентин Николов: Отговорността кара правителството да не подава оставка

Политика

Валентин Николов: Отговорността кара правителството да не подава оставка

Валентин Николов: Отговорността кара правителството да не подава оставка - Tribune.bg
Снимка:

Отговорността кара правителството да не подава оставка, заяви депутатът от ГЕРБ Валентин Николов по време на дебатите в парламента относно рокадите в кабинета. Той призна, че не е искал да участва в разискванията, но се е замислил какво ще се случи, ако от опозицията получат оставката на премиера.

„Младите се консолидират около един юмрук, който напомня на един партизанин, който влиза в София преди години. Радев ще направи един кабинет на леви и десни, а десните не искат АЕЦ “Белене“, не искат да се продължи „Балкански поток“. Кой ще сложи Радев за министър на енергетиката – от вашите или от техните?“, попита Николов. Той напомни, че това важи и за противоречията в данъчната политика, тъй като десните не искат да се вдигат данъците, а БСП е на обратната позиция.

„Около каква идеология ще се обедини това правителство, за да могат гражданите да черпят благата и това, което според вас се раздава на тъмно в момента. Какви бяха вашите допирни точки в местните избори с кандидат кмет Мая Манолова, в нито един район не видяхме подобрение. Затова си мисля, че тази оставка не трябва да бъде подавана и не трябва да заставаме зад юмрука, а зад подаваната ръка. Не викайте оставка, защото не знаете какво ще ви донесе това“, предупреди Николов по повод призивите на социалистите в зала с викове „оставка“.

Лидерката на БСП Корнелия Нинова констатира от трибуната, че правителството цели само своето оцеляване.

„Обясняват ни защо не трябва да си ходят - има нестабилност, идва криза. Самите управляващи са нестабилност и източник на кризи“, посочи Нинова. За да не се използват институциите като бухалка за кражба, БСП иска избори.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети