Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Валентин Николов: Отговорността кара правителството да не подава оставка

Политика

Валентин Николов: Отговорността кара правителството да не подава оставка

Снимка:

Отговорността кара правителството да не подава оставка, заяви депутатът от ГЕРБ Валентин Николов по време на дебатите в парламента относно рокадите в кабинета. Той призна, че не е искал да участва в разискванията, но се е замислил какво ще се случи, ако от опозицията получат оставката на премиера.

„Младите се консолидират около един юмрук, който напомня на един партизанин, който влиза в София преди години. Радев ще направи един кабинет на леви и десни, а десните не искат АЕЦ “Белене“, не искат да се продължи „Балкански поток“. Кой ще сложи Радев за министър на енергетиката – от вашите или от техните?“, попита Николов. Той напомни, че това важи и за противоречията в данъчната политика, тъй като десните не искат да се вдигат данъците, а БСП е на обратната позиция.

„Около каква идеология ще се обедини това правителство, за да могат гражданите да черпят благата и това, което според вас се раздава на тъмно в момента. Какви бяха вашите допирни точки в местните избори с кандидат кмет Мая Манолова, в нито един район не видяхме подобрение. Затова си мисля, че тази оставка не трябва да бъде подавана и не трябва да заставаме зад юмрука, а зад подаваната ръка. Не викайте оставка, защото не знаете какво ще ви донесе това“, предупреди Николов по повод призивите на социалистите в зала с викове „оставка“.

Лидерката на БСП Корнелия Нинова констатира от трибуната, че правителството цели само своето оцеляване.

„Обясняват ни защо не трябва да си ходят - има нестабилност, идва криза. Самите управляващи са нестабилност и източник на кризи“, посочи Нинова. За да не се използват институциите като бухалка за кражба, БСП иска избори.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още