Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Валентин Радев определи вакумната бомба на Русия като най-голямата опасност във войната с Украйна

Политика

Валентин Радев определи вакумната бомба на Русия като най-голямата опасност във войната с Украйна

Валентин Радев определи вакумната бомба на Русия като най-голямата опасност във войната с Украйна - Tribune.bg
Снимка:

Бившият вътрешен министър от ГЕРБ Валентин Николов определи вакумната бомба на Русия като най-голямата опасност във войната с Украйна.

„Най-голямата опасност в тази война е от хвърлянето на тази бомба, която Русия има. Стрелбата от двете страни не е толкова опасна, защото е прицелна - цели се танк, например. Но опасността от бомба е голяма, защото като я хвърлиш - не знаеш кой ще е там“, посочи Радев пред Нова тв. Той отбеляза, че тази бомба е около 7-8 тона с обикновен тротил, който е обработен с нанотехнологии и има голяма разрушителна способност.

„Тази бомба не е забранена от никакви международни споразумения и договори, за разлика от ядреното оръжие. Тя е като всяко друго конвенционално оръжие. Освен това тя не замърсява нищо и е екологически чиста - няма излъчвания и радиация и разрушава всичко в радиус на 300 м“, обясни Радев.

Той подчерта, че това не е високоточно оръжие, както са ракетите.

„Вероятно те са си мислели, че има обекти с особена важност, не мога да допусна, че умишлено обстрелват жилищни райони. Във война и едните, и другите лъжат, това е хибридна война“, коментира Радев и попита риторично дали има победител в Афганистан и в Сирия.

„Партизанска война сигурно ще има, но се надявам, да няма гражданска“, изтъкна бившият вътрешен министър.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети