Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Валентин Радев: Пламен Узунов и сега има политически чадър

Политика

Валентин Радев: Пламен Узунов и сега има политически чадър

Валентин Радев: Пламен Узунов и сега има политически чадър - Tribune.bg
Снимка:

„Служебният министър Пламен Узунов и сега има политически чадър, той е съветник на президента“, каза бившият вътрешен министър Валентин Радев по повод казуса с доклада на ОЛАФ.

По думите на бившия силов министър във въпросния доклад става въпрос за изменения на процедурата по обществена поръчка, които са направени именно по време на мандата на служебния министър Пламен Узунов.

„Аз се подразних от позицията на президентството. Не може президентът да започва грубо, вижте кой е стартирал поръчката и кой я е подписал накрая“, каза по бТВ Радев.

Бившият вътрешен министър коментира, че никога не се е съмнявал, че може нещо да не е наред с обществената поръчка. „Не съм допускал, че служебен министър може да застраши по такъв начин националната сигурност“, коментира Радев.

„Ако е имало такива дефекти, които са казали от ОЛАФ, защо администрацията е мълчала? Имало ли е политически натиск?“, коментира Радев. Той отново поясни, че няма как политиците да вникнат, че има пороци в обществената поръчка, при положение, че на ОЛАФ са трябвали две години и половина да ги открие.

„Никой не ме е осведомил, че има някакви слабости в тази обществена поръчка“, каза бившият вътрешен министър.

По думите му по време на въпросната обществена поръчка за автомобилите на МВР Радев се е чудил защо служебното правителство се съсредоточава да свърши обществените поръчки.

По повод обявените намерения от страна на президента Румен Радев да се кандидатира за втори мандат, Валентин Радев каза, че в президентството всичко се случва „някак задкулисно“.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети