Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Валентин Радев: „Промяната” донесе неподдържана инфраструктура и завишени нива на пътен травматизъм

Политика

Валентин Радев: „Промяната” донесе неподдържана инфраструктура и завишени нива на пътен травматизъм

Валентин Радев: Промяната донесе неподдържана инфраструктура и завишени нива на пътен травматизъм - Tribune.bg
Снимка:

„Нещата се пропукаха и в контрола по границите, а националната ни сигурност е сериозно застрашена”, добави той

„Пътният травматизъм през последните месеци придобива нечувани размери”, отбеляза доц. д-р Валентин Радев  - кандидат за народен представител на ГЕРБ-СДС за 24 МИР София, бивш вътрешен министър и бивш зам.-министър на отбраната.

Той отчете, че по времето на Борисов всички ангажирани структури са координирали дейността си за намаляване на жертвите на пътя.

„През 2020 година се наблюдаваше значителен спад и по трите показателя – тежки ПТП, загинали и ранени спрямо предходната година. Какво донесе „промяната“ – вследствие на неподдържаната инфраструктура и на хаотичния и неефективен контрол на пътното движение се отбелязват завишени нива на пътен травматизъм, увеличава се значително броят на убитите и ранени при ПТП“, посочи Радев.

Той заяви, че се предвижда пряко участие на служители на МВР в обучението по безопасност на движението в училищата, включително има предложение за въвеждане на часове в програмата за начален етап с участието и на пътни полицаи.

Радев не пропусна да отбележи, че ако по времето на правителството на Бойко Борисов вълната от мигранти значително е намаляла и контролът по границите е бил на най-високо равнище, благодарение на „промяната“ и там нещата са се пропукали, а националната ни сигурност е сериозно застрашена. „Немърливостта, безхаберието, липсата на отговорност в държавата доведоха до трагедията с полицаите от Бургас, които бяха пометени от автобус, пълен с мигранти. Това е пагубно и недопустимо за държава в Европейския съюз“, категоричен е той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети