Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Валентин Радев: Станахме най-сигурната държава на Балканите

Политика

Валентин Радев: Станахме най-сигурната държава на Балканите

Валентин Радев: Станахме най-сигурната държава на Балканите - Tribune.bg
Снимка:

С F-16 купуваме сигурност, заяви бившият вътрешен министър

"Няма по-сигурна държава от България на Балканите. Хубаво е, че премиерът е притеснен за мира. От неговото притеснение се стигна да бъдем най-сигурната и стабилна държава." Това заяви бившият министър на вътрешните работи и настоящ депутат Валентин Радев пред Канал 3 по повод актуалната ситуация с мигрантската криза след днешната конференция по темата, която се проведе в София.

"Наслушахме се на мнозина политици от Европа, които се опитват да ни убедят, че е спряла мигрантската криза. А днес видяхме едни числа, които показват съвсем друго", коментира той, но подчерта, че „нас ни хвалят, защото се справяме“.

Той изтъкна, че в момента са налице нови движения, като даде пример, че стотици хиляди афганистанци са се придвижили към Турция и Иран и изтъкна, че Испания също е засегната.

"Няма криза, има затишие. Какво се е променило? Да не би Европа да е станала по-малко привлекателна или да им е станал по-хубав живата. Нищо не се е променило", коментира Радев и обясни, че западноевропейските страни имат съвсем различен поглед върху мигрантите в сравнение с България.

"Премиерът добре го каза. Първо да се справим с местата, където се поражда. След това сигурни граници и накрая да гледаме тези вътре", добави той.

Той обясни, че парите за справяне с кризата, които Европа заделя за периода 2021-2027 г. са 34,9 милиарда евро. Като 4 милиарда са за укрепване на границите. Направи и паралел със САЩ, където за стената с Мексико ще се отделят стотици милиарди.

Относно бъдещата сделка със САЩ за закупуване на изтребители F-16 Радев заяви, че докато сделката не стане факт, той ще продължава да има съмнения дали тя наистина ще се случи. Бе категоричен обаче, че цената по сделката не е толкова важна.

„Цената е важна, парите са огромни. Това е вярно, но за мен това не е най-важното. Много по-важно е какво купуваме срещу тази цена. Ние купуваме сигурност. Това е много по-важно, макар някой да се смеят на това твърдение", добави народният представител и обясни, че е много важен да бъде придвижен и проектът за модернизация на Сухопътните войски.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети