Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Валентин Златев ще съди Валери Симеонов за думите, че ще е „следващият“

Политика

Валентин Златев ще съди Валери Симеонов за думите, че ще е „следващият“

Снимка:

Бизнесменът Валентин Златев разпространи позиция до медиите „по повод инсинуациите около името му“.

Преди дни зам.-председателят на Народното събрание и бивш вицепремиер Валери Симеонов заяви, че Златев „би трябвало да е следващият“ (разследван олигарх след Арабаджиеви, Стайков, Васил Божков).

Валентин Златев извършва необезпокоявано своята дейност, която представлява нищо друго, освен монопол на пазара на горивата. Създал си е присъдружната съответно асоциацията на разпространители на горива. Превърнал се е в едва ли не в единствения партньор на управляващите. Със закона от преди две години и половина се опитаха да разчистят изцяло пазара от дребните търговци, от дребните бензиностанции в малките населени места“, заяви Симеонов пред БНТ.

Златев отрича някога да е участвал в разговор между Корнелия Нинова и Васил Божков.

Това са тотални глупости, които отказвам да коментирам“, твърди той.

Във връзка с опитите на известни и неизвестни политици да бъда причислен към т. нар. „олигархия на прехода“, заявявам, че в течение на 20 години съм бил мениджър на едни от най-успешните български предприятия, инвестирали над 3,6 милиарда долара в България. За този период те са внесли в хазната преки и косвени данъци за над 21 милиарда долара, разкрили са пряко или чрез свързани с тяхната дейност производства над 13 000 работни места и винаги са спазвали стриктно всички закони“, пише Златев в писмо до медиите.

Ако въпросните господа не могат да направят разлика между мениджър и собственик, ги съветвам да се обърнат към някой от многобройните високопрофесионални български юристи, които да им помогнат да разберат тази разлика. По повод спекулациите относно предстоящите ми свидетелски показания, вярвам, че България е правова държава, член на Европейския съюз, и декларирам, че винаги съм спазвал нормите на закона“, категоричен е той.

С ясното съзнание, че съм публична личност, често през годините съм подминавал с мълчаливо търпение многобройните злоупотреби с името ми. Смятам обаче, че към днешна дата всички граници на търпимост са преминати. Не знам за какво съм „следващият“, но следващият ми ход е да защитя правата си по съдебен ред“, предупреждава бизнесменът.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още