Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Валери Найденов: Няма нужда от предсрочен вот

Политика

Валери Найденов: Няма нужда от предсрочен вот

Валери Найденов: Няма нужда от предсрочен вот - Tribune.bg
Снимка:

След 6 месеца са редовните избори, посочва журналистът и политически анализатор

Журналистът и политически анализатор Валери Найденов сподели пред БНР, че подкрепя действията на управляващите и няма нужда от предсрочен вот.

“Аз съм от тези хора, които смятат, че кръстовищата трябва да са свободни за хората, които ги преминават. Едно е да протестираш, друго е да тероризираш град, като пречиш на придвижването“, изтъква Найденов.

По думите му, ако още една седмица бяха останали блокирани кръстовищата, тогава „тези, които ги блокират, щяха да усетят народната любов“.

Според журналиста нищо не пречи на хората да протестират, но да не блокират кръстовищата.

„Чувам всякакви закани, но се надявам, че те не представляват основната философска мисъл на протеста…Една държава, която може спокойно чрез избори да си сменя управляващите, трябва да го прави именно така. А това пред очите ни е опит за преврат от тъмни сили“, коментира Валери Найденов. Той посочи, че сред „сините“ политолози мненията относно протеста са много разделени и повечето от тях са против исканията на този протест.

„Не виждам откъде идват тези претенции, че това е демокрация, когато разрушаваш институции“.

Найденов не е съгласен с изнесените от социологически агенции данни за срив в доверието в управляващите.

„Ами тогава да отменим изборите и социологическите агенции да ни назначават парламент…Имаме след 6 месеца избори, достатъчно кратко разстояние…Просто държа на демократичните процедури“, настоя той. За него е от изключителна важност преминаването към мажоритарен вот.

„Тези, които имат претенциите да могат те да съдят - кой е мутра и не, разрешават на народа да го каже, те са против мажоритарния вот. За мен те са мутри“, категоричен е Найденов.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (11)

plebs Знаем слабостта на В.Найденов към мажоритарен вот в два тура. И изглежда е прав. Щото възможността за разследване на Гешев, механизма за импичмънт на Президент еднозначно доказаха, че единствено за дупетатите няма механизъм за предсрочно прекратяване на мандата. При мажоритарни избори такъв механизъм би бил лесен и ясен - отзоваване от избирателите.

Финалът на материала е впечатляващ. Да, единствено хората могат да кажат кой мутра, кой не. Но мутри да определят другите за мутри ми идва в повече.
07.08.2020 15:52 / Отговор
Тартаковер Така е. Когато си бил доносник на ДС, там са ти формирали речника, обяснили са ти че които не са нас са "тъмни сили" готвещи преврат. Обясни са ти как да отстояваш една позиция пред един събеседник(например в "Шоуто на Слави") и как съвсем друга пред неговите опоненти, в случая властта. Обяснявали и учили са те, как да се гънеш като дъждовен червей пред онези, от които можеш да получиш хляб, или заплаха.
Браво, Валери Симеонов ! Жалка морална курва си, който се излъже да ти повярва, със сигурност е направил сериозна грешка. Винаги ще го предадеш пред изгода, или заплаха. Иди вкъщи тихо пред огледалото и силно заплюй това което те гледа оттам. Ще направиш едно правилно нещо в грозния си живот.
07.08.2020 16:04 / Отговор
До червеното тракторче Предаде партията-майка и ти откачи ,както винаги.Морално изпражнение си трактаракетарверетаер!
07.08.2020 16:15
Аршинът, тарикатче??? Друго си е да си агент Сашо11 - Илиян Василев! Номиниран от жълтопаветниците за премиер! Последна хибридка от него - да лъже със снимка на милионен фест от Цюрих, че това е протестът (20-хиляден) в Берлин - срещу мерките за корона вирус! Лъжец и подлец!
07.08.2020 16:19
Генезисът на злото в България се корени в Доган и Симеон- царят премиер. Прочетете статията Аферата "НДСВ" върна България в орбитата на руските интереси. Източник: www.factor.bg; www.swobodata.com
07.08.2020 16:44 / Отговор
Генезисът на злото в България се корени в "Ръкуване с перестройката" от Иван Костов в "Работническо дело". Така вместо "Национална стратегия „Ран-Ът“" /виж Уики/, получихме перестройка тип Елцин и Путин.
07.08.2020 17:18
ГЕНЕЗИСЪТ НА ЗЛОТО В БЪЛГАРИЯ СЕ КОРЕНИ В ГЕНИТЕ НА РУСОФИЛИТЕ(ГЕОРГИ ДИМИТРОВ, ТОДОР ЖИВКОВ, АНДРЕЙ ЛУКАНОВ, ЖАН ВИДЕНОВ, РУМЕН РАДЕВ, ВАСИЛ БОЖКОВ, КОРНЕЛИЯ НИНОВА) - ТЕ МРАЗЯТ БЪЛГАРИТЕ, НО ОБИЧАТ РУСКИТЕ ЧЕЧЕНЦИ, ДАГЕСТАНЦИ И ТЕМ ПОДОБНИ ЧЕРКЕЗИ, И НА ТЯХ ТЕ СЛУЖАТ! КОГАТО РУСОФИЛИТЕ НАПУСНАТ ОМРАЗНАТА ИМ БЪЛГАРИЯ, ТОГАВА ЩЕ ДРЪПНЕМ НАПРЕД
07.08.2020 18:24 / Отговор
Германският канцлер Шрьодер русофил ли е? Отиде след като напусна поста си на работа в Газпром, а сега е председател на Роснефт.
07.08.2020 18:47
Да! Е рублофил!
07.08.2020 20:32
Руброфил не, а защитава интереса на Германия за ресурсно осигуряване, не чака на САЩ за втечнен газ.
08.08.2020 08:12 / Отговор
Ха, ха! Смях!
08.08.2020 21:49

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети