Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Валери Симеонов: Има основание ВСС и прокуратурата да се заемат със съдия Миталов

Политика

Валери Симеонов: Има основание ВСС и прокуратурата да се заемат със съдия Миталов

Валери Симеонов: Има основание ВСС и прокуратурата да се заемат със съдия Миталов - Tribune.bg
Снимка:

Интересно ще бъде да се оповестят мотивите на САЩ, за да е ясно дали нашата прокуратура трябва да се занимава с този съдия, каза Симеонов

За лидера на НФСБ Валери Симеонов „няма някаква трагедия, драма или световна катастрофа“ с въпроса за решението на САЩ да откаже достъп до територията на страната на съдия Андон Миталов.

„Конкретно, според мен има основание за едно такова ограничение. Има основание ВСС, пък защо не и прокуратурата, да се занимае с този човек  и да се намери отговор – защо, след като има човек с обвинение за шпионаж е пускан да получи едни от най-високите награди в СССР“, коментира Симеонов.

По думите му всяка държава има право да се налага ограничения за влизане, като това правят и САЩ.

„Въобще не виждам в това удар срещу държавата. Интересно ще бъде да се оповестят мотивите, за да може да стане  ясно дали нашата прокуратура трябва да се занимава с този съдия, но оттам нататък не виждам драма, а по-скоро преекспониране и опит да се направи значима новина едно ограничение за влизане в САЩ“, посочи в кулоарите на парламента лидерът на НФСБ.

Той увери, че не оправдава корупцията. „Е, корупция - къде няма корупция?! Никой не е оправдал корупцията, но тя съществува и в САЩ. Самите американци си го признават и то на много високо ниво. Корупцията е нещо, срещу което всяка държава трябва да се бори със всички средства, но за съжаление никоя държава не е изкоренила корупцията. И постоянно излизат информации за корумпирани лица и в САЩ, в европейските държави, знаете“, категоричен е Симеонов.

Според него страната ни е арена на сблъсъка на големите суперсили.

„На територията на всяка държава става разчистване на сметки между „големите атове“, между суперсилите. Нормално е да се извършва и в България, така както се извършва в Германия, Унгария и т.н.“, завърши Симеонов.

Социалистът Таско Ерменков напомни на журналистите, че във Фейсбук е коментирал темата.

„Написал съм следното – когато се слага топчето на позиция в Зли дол, казвам го с пълното си уважение и преклонение пред априлци от 1876г., но Иван Вазов дори в най-критичните моменти е намирал сатирата, с която да напише нещата по-образно, въстаниците са предупредили, че ще има страшен гръм, да не се плашат хората и т.н. Когато гръмнало топчето, коментарът бил, ще се опитам да цитирам Вазов  - „някой на шега, а други наистина казаха, че са си помислили, че шумът е от нецензурната тръба на Боримечката“, затвори иносказателно темата депутатът от Левицата.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати