Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Валери Симеонов: Не приемам констатациите на Радев за службите

Политика

Валери Симеонов: Не приемам констатациите на Радев за службите

Валери Симеонов: Не приемам констатациите на Радев за службите - Tribune.bg
Снимка:

Лидерът на НФСБ нарече разкритията в Комисията на Манолова „жълтини“

„Който е влязъл в политиката, трябва да е готов, че върху него ще се изливат кофи с помия и кал. Аз съм готов за това. Не става въпрос въобще за влизане в управлението, а за тази отговорна позиция, че сме длъжни патриотичните сили в България да бъдат представени в парламента. Не е нормално над 300 000 човека да не бъдат представени, като изповядват тази кауза“. Това каза в интервю по Нова телевизия Валери Симеонов – лидер на НФСБ.

Той коментира, че няма нищо укорително в проверките на служебния кабинет: „Ако е имало подслушване, нека бъде разследвано. Като цяло, притеснителна е заявката на това правителство за мащабни реформи. То не е избрано за това, а за да подготви изборите. Би трябвало по-скоро там да се съсредоточат“, каза Симеонов.

„Не виждам защо трябваше да бъдат сменени всички министри, всички областни управители. По какъв начин един областен управител пречи или манипулира изборите?“, попита лидерът на НФСБ. Симеонов определи като пресилено действие смяната на всички областни управители.

Той коментира и незаконното подслушване на политици, за което съобщи служебният вътрешен министър Бойко Рашков. „Не приемам констатациите на Радев за службите. Интересно ми е дали вчера президентът Радев е разбрал, че службите ни не служат на България, а на отделни личности. Те бяха под негов контрол 5 години, чак сега ли разбра, че е така? Същото се отнася за хвърлената скандална информация в медиите за подслушване. Кога го разбраха - вчера ли?“

Периодично излиза информация за незаконно подслушване. Имам познати в службите, които използват един такъв термин „да те качат на бобслея“, което означава да те закачат незаконно и да те подслушват. Вероятно е така, вероятно има. Но интересното е в какъв момент се установяват тези нарушения, защо сега се изкарват и президентът е мълчал“, каза Симеонов. И допълни: „Ако има нарушения на закона, всеки трябва да си ходи“.

Разкритията в комисията по ревизия, оглавявана от Мая Манолова, Симеонов сравни със страница на жълт вестник. „Нека да се установяват какви са фактите. Не може един човек да се изтъпани пред цялата държава, поощряван от т. нар. комисия, да изкарва жълтини и на другия ден да се отрича от тях. Не мисля, че това подлежи на сериозен коментар.“

„Ние сме работили 7 години с ВМРО, ако не бяха взели решение да се явят самостоятелно на изборите на 4 април, щяхме да продължим да работим с тях. Поканихме и ВОЛЯ, и с тях работим вече 2 месеца. Ние даваме примери как личните отношения могат да бъдат преодолени с изолиране на лидерите“, заяви още Симеонов в сутрешния блок на Нова.

Следващото управление на България ще бъде широка коалиция, не от 2 или 3 партии, прогнозира Валери Симеонов. Той не изключи партията на Слави Трифонов като възможен партньор в такова управление. „Ще видите, че ДПС ще има 100 000 гласа отгоре от Турция заради идиотските промени в Изборния кодекс“, разясни Симеонов. Ако трябва пак ще бъдем на границата, пак ще блокираме рейсовете от Турция, закани се лидерът на НФСБ.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети