Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Валери Симеонов: Не съм изненадан, че се правят опити за метеж

Политика

Валери Симеонов: Не съм изненадан, че се правят опити за метеж

Снимка:

От две години се извършват всякакъв вид опити да се смени управлението, напомни лидерът на НФСБ

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов коментира сигнала, че се прави опит протестите срещу избора на Иван Гешев за главен прокурор да прераснат в метеж. Бившият вицепремиер направи паралел с 1997 година.

„Не съм изненадан. Няма да е за първи път, за съжаление. В обществено-политическия живот е прието всякакви средства да бъдат използвани и прилагани за добиране до властта. За съжаление, демокрацията често остава на заден план, с други думи - реалните избори“, категоричен е Симеонов.

Той напомни на журналистите, че и те са свидетели на подобни опити в последните две години.

„Вие самите сте свидетели как в продължение на две години се извършват всякакъв вид опити да се игнорират резултатите от изборите и да бъдат заменени по друг способ със смяна на властта и да се смени управлението на държавата. Но демокрацията предвижда само един начин - чрез избори“, изтъкна Симеонов.

Относно взаимодействието с ВМРО на предстоящите местни избори той увери, че двете формации са в непрекъснат контакт.

„Ние сме в непрекъснат диалог с колегите от ВМРО по отношение на издигането на съвместни кандидатури в различните общини, както и някъде не издигаме кандидатури за кметове, а правим общи листи. За София още нямаме окончателни разговори, защото те още не са обявили техните намерения“, подчерта Симеонов.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още