Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Валери Симеонов не се притеснява от проверка на оградата с Турция

Политика

Валери Симеонов не се притеснява от проверка на оградата с Турция

Валери Симеонов не се притеснява от проверка на оградата с Турция - Tribune.bg
Снимка:

По думите му точно това е работата на прокуратурата

Депутатът от НФСБ и бивш вицепремиер Валери Симеонов обяви в кулоарите на парламента, че няма информация за разминаване на цените при строителството на оградата по границата с Турция или за други злоупотреби при изграждането на обекта, който е от значение за националната сигурност на страната. Коментарът е по повод информацията, че прокуратурата ще провери изграждането на оградата.

„При моите проверки, даже всяка седмица, констатирах, че на много места са извършени действия в повече. Не на всякъде теренът може да се предвиди и не винаги изчисленията на проектантите бяха точни и когато се прави, самият изпълнител влагаше материали и труд, за да си завърши съоръжението. Наистина беше обект на националната сигурност“, увери бившият вицепремиер.

Според него областните управители са тези, които са сключвали договорите с възлагане. Симеонов призна за своя заслуга, че с група народни представители е успял да прокара промяна на законодателството, така че поръчките за строителството да минат с директно договаряне, а не по закона за обществените поръчки, защото по думите му „тогава ни нападаха тълпи бежанци“.

Лидерът на НФСБ е категоричен, че правомощията на прокуратурата й позволяват да проверява и да търси има ли нещо или няма. Не така според него стои въпросът с ролята на ДАНС, които са изготвили доклад по сигнала на Елена Йончева, както и за телевизионните водещи, които поставят въпроса на публична дискусия.

„Все пак не може един двуглав чалгар да се изживява като съдия в България и да раздава присъди“, посочи Симеонов. Той обаче не пожела да уточни кого има предвид и дали това е Слави Трифонов, за да не бъде подведен под отговорност. Симеонов ще подкрепи и проверката на концесията на „Юлен“, както и всеки друг опит за проверка по теми, по които той е бил особено активен като вицепремиер на страната, защото само така ще се установи окончателно имало ли е нарушения или не.

Автор: Моника Гаджанова

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети