Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Валери Симеонов не очаква да се разрази сериозен скандал с Русия

Политика

Валери Симеонов не очаква да се разрази сериозен скандал с Русия

Валери Симеонов не очаква да се разрази сериозен скандал с Русия - Tribune.bg
Снимка:

Отзоваването на български дипломат в Москва е стандартно ответно действие, смята председателят на НФСБ

Отношенията на България с Русия на първо място трябва да са икономически. България трябва да си гледа интересите. Това заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов във връзка с това, че посланикът на Република България в Руската федерация Атанас Кръстин е бил извикан днес в Министерството на външните работи в Москва, където му е връчена нота. С нея, позовавайки се на принципа на реципрочността, Министерството на външните работи на Руската федерация обяви за персона нон грата друг български дипломат.

„Не мисля, че ще се разрази някакъв сериозен скандал. Това са едни стандартни ответни действия, свързани с отстраняването, експулсирането на главния секретар на Руското посолство преди около месец“, допълни той.

На въпрос дали отзоваването на дипломата има връзка с изказването на Путин, че Турски поток може да заобиколи България, той отговори:

„Може да се направи връзка. Но не мисля, че икономическите въпроси трябва да бъдат пряко свързани с доказан шпионаж, с безспорни факти на шпионаж от страна на главния секретар на Руското посолство“, категоричен е Симеонов.

Запитан дали това ще се отрази на отношенията на страната ни с Русия, той посочи:

„Не мога да гадая. Но отношенията на България с Русия на първо място трябва да са икономически. България трябва да си гледа интересите и от така нар. Турски поток и от евентуалното поемане на строителството на Белене. Винаги трябва да стои въпросът – какво печелим ние. Защото практиката показва, че от всички тези големи проекти, големи шлемове, България винаги е била губещата, винаги е била в позицията да бъде задължена да купува нещо, което не ни трябва или да плаща неустойки. Така че, препоръчвам малко по-сериозно внимание по отношение на бъдещите икономически проекти. Останалото смятам, че от само себе си ще се нареди“, подчерта Валери Симеонов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети